Stadsverkenning Ieper : stad doorweven van historie, cultuur en natuur.

Traditiegetrouw neemt Pasar Wortegem-Petegem je ook dit jaar weer mee voor een stadsverkenning.  De keuze viel dit jaar op de 'vredesstad' Ieper.

Na de zeer drukke herdenkingsjaren van 'den grooten Oorlog', waarbij de stad werkelijk overspoeld werd door toeristen, kunnen we thans in een ietwat rustiger sfeer de stad en de ruimere omgeving verkennen.  We bundelen daarbij cultuur en natuur in een dagvullend programma, waarin iedereen zijn gading zal kunnen vinden, en dat er als volgt uitziet :

voormiddag : door Pasar begeleide wandeling in Palingbeekbos in Zillebeke (afstand ongeveer 9km) * middagmaal in Ieper centrum * namiddag : door stadsgids begeleide wandeling op en onder de historische Ieperse vestingen * daarna (na 17u. optioneel) : eigen bezoek aan de Kazematten of voor wie het wenst en voor wie het iets later mag worden, bijwonen van de Last Post aan de Menenpoort om 20u00

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 21 september 2019 - 08:15
Praktische info

Inschrijven : LET OP : er kunnen slechts 25 personen met deze verkenning mee.  Wie zich dus het eerste inschrijft voor deze activiteit (en van wie de vooruitbetaling op rekening nr. BE84 9794 3333 3559 van Pasar Wortegem-Petegem geregistreerd werd) stelt zich zeker van zijn/haar plaatsje.  Meld je deelname dus zo snel mogelijk via het e-mail adres : pasar.wortegem.petegem@gmail.com.  Bij 25 (betaalde) deelnemers moeten wij helaas de inschrijvingen afsluiten.

Plaats van afspraak : 08u15 : kerk Wortegem, Wortegemplein (carpooling graag) * voor wie liever direct naar de startplaats van de voormiddagwandeling rijdt : Parking Provinciaal Domein De Palingbeek, Palingbeekstraat 18, 8902 Zillebeke, vertrek wandeling om 09u30 * voor wie aansluit, enkel voor het gedeelte in Ieper Stad (middagmaal + stadswandeling) : samenkomst om 12u30 in restaurant Den Anker, Markt 32, Ieper

Bij de verplichte inschrijving vooraf dien je je keuzegerecht voor het middagmaal te bepalen : ofwel keuzegerecht 1 (varkenshaasje met warme groentjes, pepersausje) ofwel keuzegerecht 2  (zalm met puree brocolli en witte wijnsaus)

Ter info : de voormiddagwandeling in Zillebeke is 9 km lang - voor de namiddagwandeling in Ieper zelf (met gids van de stad) moet met ongeveer 3 km gerekend worden.

Het officiële Pasar-programma duurt tot ongeveer 17u. - voor wie nog wat langer in Ieper wil blijven en eventueel nog een eigen bezoek aan de Kazematten  of een andere locatie, of het bijwonen van de Last Post aan de Menenpoort (om 20u) wil toevoegen, moet dit onderling zien te regelen ivm terugkomst (met eigen vervoer of carpooling)

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Kerk Wortegem
Wortegemplein, 9790 Wortegem-Petegem
9790 Wortegem-Petegem

Deelname-informatie

Deelnemers
15 - 25
Deelnameprijs leden
€25.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 30.00
Deelnameinformatie

Inclusief in de deelnameprijs : door Pasar begeleide wandeling in Zillebeke, middagmaal (excl. dranken), door stadsgids begeleide wandeling Ieperse vestingen, verzekering L.O.

Exclusief : dranken, pers. uitgaven, bijdrage voor eventuele carpooling

Contactpersonen

Contactpersoon
Jan Deketele
jan.deketele@telenet.be
0471/854609
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Marc Van Ghelue
marc.van.ghelue@gmail.com
0499/590807

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!