Uitstap naar Basiliek Koekelberg & Koninklijk paleis - VOLZET!!!

Goed nieuws: de binnenlandse autocar-reizen zijn opnieuw mogelijk en alle plaatsen van de autocar mogen benut worden. Maatregelen die we wel moeten volgen: ontsmetten van handen bij elke opstap, vanaf 12 jaar een mondmasker dragen, behouden van zitplaatsen tijdens de reis, enkel de achterste deur gebruiken, het toilet is niet toegankelijk, vermijden van contacten (bij op- en afstap).

Autocar wordt gedesinfecteerd (ook tijdens tussenstops) en wordt zoveel mogelijk verlucht met verse buitenlucht. Standaard COVID-maatregelen blijven geldig : afstand houden, handen wassen,...

We rijden via Ganshoren naar de basiliek van Koekelberg, ook wel genaamd ”De Nationale Basiliek van het Heilig Hart”. Hier genieten we in het restaurant van een koffie en croissant. De gids begeleidt ons bij de ontdekking van dit unieke monument en vertelt ons over de geschiedkundige, culturele en architecturale waarde van de Basiliek. Het panorama op een hoogte van 52,80 m. met een uniek uitzicht over de stad Brussel en de omliggende agglomeratie zal ons zeker ook weten te bekoren.

Middagmaal: soep, dagschotel, dessert: in Restaurant Frederiksborg.

Na de middag bezoek aan het koninklijk paleis.

Deel 1 geleide wandeling: via Koninksplein, Museum van schone Kunsten, Kunstberg, St.-Hubertus galerei, Jeanne Pis, Beenhouwerstraat, Grote Markt. Afstand ongeveer 1,5 km (steeds bergaf). Ongeveer 1 uur vrij op de Grote Markt.

Deel 2 geleide wandeling: via Stoofstraat naar Manneke Pis, St.-Goriksplein, Beursplein, St.-Niklaaskerk naar Spaans Plein (hier pikt de bus ons op). Afstand ook ongeveer 1,5 km.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 31 juli 2021 - 07:30 tem 18:30
Praktische info

Vertrek: 7u30 Buggenhout Post

             7u45 Opdorp kerk

             8u00 Opstal hoek Putweg-Meir

18u30: vertrek huiswaarts.

Info en inschrijving vóór 25 juli 2021 bij: Christiane en Etienne, Hooilaart 57 en betalen op rekening nr. BE02 8333 6577 4940 van Pasar, Hooilaart 57, 9255 Buggenhout, met vermelding bezoek Koekelberg - Koninklijk paleis en opstapplaats.

Er zijn maximum 45 plaatsen ter beschikking en betaald is ingeschreven.

Waar vindt de activiteit plaats
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Lokaal of vertrekplaats
Pasar
Hooilaart 57
9255 Buggenhout

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€50.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 53.00
Deelnameinformatie

Prijs per persoon: leden Pasar of Femma €50; niet-leden Pasar of Femma €53

In de prijs inbegrepen: autocar reis, ontbijt, bezoek aan de Basiliek van Koekelberg, driegangen middagmaal in restaurant Frederiksborg, bezoek koninklijk paleis, verzekering, drinkgeld chauffeur en gidsbegeleiding de volledige dag.

 

Niet inbegrepen: eigen dranken bij het middagmaal.

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Etienne Hermans
etienne.hermans@telenet.be
052/33.37.73
Georganiseerd door
In samenwerking met
Femma

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!