VIJFDAAGSE BUSREIS: ZUID EIFEL, MOEZEL EN RIJNVALLEI

-

De Moezel- en Rijnvallei is één van de meest schilderachtige vakantieregio's van Duitsland.

De romantische charme is er ontstaan uit de combinatie van donkergroene wouden, zonnige wijngaarden, charmante dorpjes met de typisch vakwerkhuizen en vele burchten. De wijngaarden op de hellingen leveren van de beste wijnen van Duitsland, die we kunnen proeven tijdens een wijnproeverij. Onderweg genieten we van het idyllische rivierlandschap waar het nog echt “gemütlich” aan toe gaat !

1ste dag: Vanuit Buggenhout rijden we naar Luik voor het vrije ontbijt. Vandaar gaat het door de Eifel naar Wittlich en Bernkastel-Kues voor de middaglunch en een begeleid bezoek. Deze wijnstad is gelegen aan de Moezel en heeft heel wat charme: de Marktplaz met z'n kleurige vakwerkhuizen, de Michaelsbrunnen en het 11de eeuwse restant van de Brug Landshut. Nadat we tijdens een bootvaart dit sfeervolle Moezelstadje hebben kunnen bewonderen rijden we langs het mooiste deel van de Moezelvallei via Traben-Trarbach en Ellenz-Paltsersdorf naar Brodenbach naar ons verblijfshotel.

Hotel Anker *** in Brodenbach ligt aan de oever van de Moezel, mooi ingebed tussen de wijngaarden, en heeft 2 liften, een binnenzwembad, sauna, solarium, fitness, kegelbaan, zonneterras met zicht op de Moezel, een wijnkelder en een panoramacafé. De ruime kamers hebben een tv en een badkamer met douche en wc. In het sfeervolle restaurant kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en heerlijk bereide gerechten, die de betere Duitse keuken alle eer aan doen.

2de dag: Na het ontbijt rijden we naar Cochem, voor een bezoek aan de grootste bezienswaardigheid van de stad: “De Reichsburg”. Deze burcht werd in 1020 gebouwd ter bescherming van de stad en de Moezel en kende een woelig verleden van belegeringen en verwoestingen. Na ons bezoek kunt u op eigen tempo door het gezellige stadje Cochem wandelen. Voor de middaglunch rijden we naar het wijndorpje Ernst. Een mooie rit langs de Moezel brengt ons in Beilstein. Dit pittoresk middeleeuws stadje met een bijzonder romantische sfeer is zeker een bezoekje waard. In de late namiddag hebben we nog een wijnproeverij voorzien in de historische kelders van ons verblijfshotel.

3de Dag: Na een heerlijk ontbijt rijden we de Hunsrück op en door het Soonwald naar Bingen. Nergens vindt men meer burchten dan langs het Middenrijns gebergte tussen Bingen en Koblenz. Eeuwenlang bewaakten zij de doorgang door het mooie Leisteenplateau. Wij volgen de Rijn op een rustig tempo stroomafwaarts langsheen historische stadjes, zoals Bacharach, Oberwesel, St.Goar, Boppard, Rhens … Het indrukwekkende landschap van het Unesco werelderfgoed ”Oberes Mittelrheintal” zal zeker een blijvende indruk nalaten. De 2000 jaar oude stad Koblenz is schitterend gelegen aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. De Alstadt, de Kastorkirche, de Rijnkabelbaan, de Garden van het Kurfürstliches Schloss zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden.

4de dag: Na het ontbijt rijden we naar Maria Laach: een plaats van kunst, cultuur en natuur. Ruim 13.000 jaar geleden heeft er een vulkanische explosie met een indrukwekkende kracht in het landschap plaatsgevonden. De Benedictijnenabdij bevindt zich in een caldeira, een ingeslikte magmakamer en het landschap is daardoor uniek in de wereld. Na ons bezoek rijden we verder naar Bad Breisig voor de middaglunch. In de namiddag bezoeken we Bonn, met een wandeling in het historische centrum langs het romaanse Bonner-Münster, het Alter Rathaus, het Beethovenhuis en -monument. Er is nog wat ruimte om te winkelen of een terrasje te doen. Via Bad Honnef rijden we naar Linz am Rijn. Een kleurrijk stadje met oude vakwerkhuizen. Een wandeling door de pittoreske straatjes en pleinen laat u de charme van dit Rijnstadje ervaren. De vele wijnlokalen nodigen u uit om te genieten van een lekker Rijnwijntje.

5de dag: Na het ontbijt rijden we door de “Hohe Eifel” naar de 2.000 jaar oude stad Mayen. Het historische stadsbeeld wordt bepaald door de Genoveva-burcht en de “scheve toren”. De sfeervolle en autovrije binnenstad maakt het wandelen prettig. Vandaar rijden we naar Daun en de “Weinfelder Maar” (een uitgedoofde vulkaan) voor een kort bezoek. Na de middaglunch in Neroth rijden we door naar Gerolstein en de abdijstad Prüm voor een namiddagbezoek aan de imposante Sankt-Salvador basilika. Nog een laatste “Bitte ein bit” op een gezellig terras of cafeetje, en daarna terug naar België. Met onderweg nog een laatste tussenhalte bereiken we Buggenhout rond 20 uur.

  • Uitstappen en vakanties
  • Cultuur
  • Actief
Buggenhout

Praktische info

-
locatie

Etienne en Christiane
Hooilaart 57 - Buggenhout
9255 Buggenhout
België

beginuur
06h30
leden: €615.00 niet-leden: €625.00
nuttige informatie voor deelnemers

Prijs per persoon: € 615 voor leden Pasar; € 625 voor niet leden Pasar; € 52 Toeslag éénpersoonskamer.

Niet inbegrepen: Reisverzekering Protections: Annulering + reisbijstand = € 90

Extra's inbegrepen: Nederlandstalige gidsbegeleiding, alle busuitstappen, een boottocht, de inkom van de Reichsburg, wijnproeverij, 4 hotelovernachtingen op basis van half pension, 5 middaglunches, drinkgeld chauffeur en gids.

Voorschot: € 200 per persoon + € 90 per persoon indien je een verzekering neemt.

Graag storten vóór 20 maart 2024 op nr. IBAN. BE02 8333 6577 4940 van Pasar Buggenhout Hooilaart, 57, met vermelding: reis Zuid Eifel- Moezel en Rijnvallei, lidnummer Pasar, opstapplaats en aantal personen.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer