Visserijmuseum Breskens

Visserijmuseum Breskens

Het visserijmuseum, gelegen tussen de vissershaven en de jachthaven, geeft op eigen wijze een beeld van de roerige geschiedenis van Breskens en de visserij. Door de ligging boven de vismijn met zicht op de bedrijvigheid van de vissers en uitzicht over de Schelde, is er voor het museum geen betere plek denkbaar. In de Tijs Verschoor zaal kunt u genieten van ruim 845 inheemse en tropische vogels. Daarnaast zijn er tientallen zoogdieren, ontelbare schelpen en bijzondere koralen te bezichtigen. Schepen uit de Noordzee, schelpen vanuit de hele wereld. Er staat een vitrine met opgezette krabben en kreeften. Verder is er een aquarium met vissen en zeeanemonen uit de Noordzee en de Schelde, elf aquaria vol met rondvis, platvis, garnalen, anemonen, haaien en haaieneieren. In de Scheldezaal vindt u informatie over de Westerschelde, waarin de belangen van toerisme, zeevaart, handel, natuur en veiligheid elk hun plaats opeisen. Jeugd en volwassenen kunnen schepen door de havens van Rotterdam en Dover navigeren. Een grote vaarsimulator met vele beeldschermen geeft waarheidsgetrouw beeld van de navigatie.

Wie rechtstreeks wil rijden, verzamelen Kaai 1 - 103 4511 RC Breskens, Nederland. Rondleing met gids om 14 uur.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 17 februari 2018 - 13:00 tem 17:00
Praktische info

Lokaal: Parking 'De Speelboom'

Waar vindt de activiteit plaats
Nederland

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
SPEECKAERT TANIA
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!