Vliegreis "Ierland 6-daagse" Reis 1

Dag 1  Dublin

Je ontdekt deze zeer jonge en dynamisch charmante stad waar één derde van de Ierse bevolking woont.

U geniet van een panoramische toer doorheen Dublin, waarbij u het stadsgedeelte ten noorden van de Liffey rivier ontdekt dat prachtige monumenten bezit, zoals de GPO, O’Connell street, of de Custom House langs de kade, alsook het grootste park in Europa: Phoenix Park. Aan de zuidzijde van de rivier ontdekt u wijdse pleinen zoals Merrion Square, waar het huis van Oscar Wilde. Niet ver van St. Stephen’s Green, in Kildare Street, ontdekt u het huis van Bram Stoker, de auteur van het boek ‘Dracula’.

Bezoek aan Trinity College en Book of Kells.

Trinity is gesticht in 1592 door Koningin Elizabeth I.Het werd gebouwd om de toen heersende Engels-Ierse families hoger onderwijs te verschaffen, dus waren er regels om te voorkomen dat Katholieken de lessen bijwoonden. Deze regels werden pas opgeheven in de jaren ‘70.

Bezoek aan Dublin Castle.

Dag 2  Galway

Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Galway en onderweg maken we een stop met bezoek aan Belvedere House and Gardens, een prachtig landgoed dat gelegen is aan de oevers van Lough Ennell in de Ierse Midlands.

Na de lunch vertrekken we naar Galway.

Galway, gelegen in de Galway baai, is een pittoreske en levendige stad met een mooie avant-garde cultuur. De stad heeft vele overblijfselen uit haar middeleeuwse verleden en is dus de moeite waard om te ontdekken. Avondmaal, overnachting

Dag 3  Naar de Cliffs of Moher via The Burren

In de voormiddag bezoeken we The Burren.

De regio van 300 km² bestaande uit karst van kalksteen, ligt aan de noordwestelijke hoek van Co Clare. Het bestaat uit een voetpad uit kalksteen, dat is geërodeerd in een bepaald patroon.

U ontdekt er de dorpjes, verlaten in de periode van de grote hongersnood en groene wandelwegen vrij van alle verkeer. De flora van The Burren is een mix van Arctische, Mediterrane en uitzonderlijke bloemen zoals : de gentiaan, orchideeën en de ooievaarsbek.

The Burren is echt een bijzonder deel van Ierland.

Lunch onderweg waarna bezoek aan de cliffs van Moher

De Cliffs van Moher zijn gelegen aan de Atlantische Oceaan en bieden één van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland. De cliffs zijn 230m hoog en 8km lang. Op een heldere dag kan u de Aran eilanden zien in de Galway baai, alsook de valleien en heuvels van Connemara.

Het hoogste punt van de cliffs bevindt zich ten noorden van O’Brien’s Tower.

We maken een boottocht van een uurtje. Dit is werkelijk een unieke manier om deze iconische kliffen in u op te nemen. Geniet van de prachtige natuur met o.a. de grootste zeevogelkolonie van Ierland en de grot uit de film van Harry Potter & The Half Blood Prince.

In de late namiddag nemen we de ferry van Killmer naar Tarbet.

Avondmaal en overnachting

Dag 4 Ring of Kerry

Tocht doorheen het prachtige landschap van de beroemde Ring of Kerry (166km)

Kerry County, gekend als ‘the kingdom’, ligt in het uiterst zuidwesten van Ierland en heeft twee constrasterende landschapstypes: het bergachtige zuiden met de Beara, Iveragh en Dingle schiereilanden en het kleinere vlakke gebied dat zich uitstrekt tot aan de monding van de Shannon rivier.

Kerry is hét toeristisch centrum van Ierland en heeft voor elk wat wils.

De oogverblindende schoonheid van het schiereiland Iveragh bestaat uit de grote diversiteit aan landschappen, die eindeloze contrasten bevatten. We verlaten Killarney en passeren Killorglin, bekend om de Puck Fair (kermis). Onderweg naar Cahirciveen, passeren we de geboorteplaats van de nationale held, Daniel O’Connell. Vervolgens bezoeken we Sneem Village, bekend om de fel gekleurde huizen, Molls Gap en Ladies View, met schitterend uitzicht op de bekende meren van Killarney. Lunch onderweg.

We bezoeken de farm van Brendan, een Kerry boer en herder. Het bezoek begint met een introductie van 20 schapenrassen, met inbegrip van het Jacobras, met zijn vier hoorns, gevolgd door een voorstelling van zijn belangrijkste helpers, zijn 3 border collies. Avondmaal en overnachting

Dag 5 Rock of Cashel

In de voormiddag bezoeken we de kloosterruïnes bovenop de Rock of Cashel, nabij de plaats Cashel in het zuiden van Ierland. Deze behoren tot de belangrijkste toeristische trekpleisters in het land.

Geologisch gezien is de Rock of Cashel ook interessant omdat het een eenzame rots is in een verder vlak landschap. Lunch onderweg.

Verder naar Killkenny, de stad die in de Middeleeuwen de hoofdstad van Ierland was.

De stad Kilkenny wordt vaak aangeduid als "the Marble City". Het is de meest interessante en best bewaard gebleven van de middeleeuwse Ierse steden. De stad wordt gedomineerd door het 12de eeuw Kilkenny Castle, gebouwd door de Noormannen bij hun aankomst in dit deel van Ierland.

Avondmaal en overnachting

Dag 6 Powerscourt House and Gardens - Dublin

Ten zuiden van Dublin ligt Wicklow County, bekend als “the Garden of Ireland”. U vindt er Powerscourt, Mount Usher en Russborough, om maar enkele van de vele huizen en tuinen op te noemen. Wij bezoeken Powerscourt House en Gardens.

Gelegen aan de voet van de Wicklow mountains, is Powerscourt een van de mooiste landgoederen in Ierland. De tuinen zijn een prachtig voorbeeld van een aristocratisch tuin uit de 19e eeuw. Je bezoekt er een Amerikaanse, een Japanse en een Italiaanse tuin.

De Bamberg poorten naar de ommuurde tuin komen uit een kathedraal van Bamberg in Beieren.

Powerscourt House is een kasteel uit de 13de eeuw, gebouwd door de familie Wingfield en in de 18e eeuw door de beroemde Duitse architect Richard Castle gerenoveerd.

Hij maakte er een prachtig herenhuis van. Een kleine tentoonstelling brengt de rijke geschiedenis van het landgoed tot leven. De ballroom werd schitterend gerestaureerd en biedt onderdak aan bruiloften en bedrijfsevenementen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 4 september 2022 - 06:15 tem vrijdag 9 september 2022 - 23:30
Praktische info

Gelieve een lunchpakket van thuis mee te nemen als lunch.

Toeslag single: € 175

Inbegrepen:

- Vervoer per autocar vanuit Hamont-Achel naar Zaventem en terug

- Vlucht met Aer Lingus vanuit Brussel naar Dublin en terug

- 20kg in te checken bagage plus 1 handbagage van max. 7kg

- 5 overnachtingen in geselecteerde 3*** hotels

- Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 t/m de lunch van dag 6

- Boottocht aan de Cliffs of Moher

- Vervoer ter plaats met een luxe autocar

- Nederlandstalige lokale gids gedurende gans de reis

- TMT reisbegeleider gedurende gans de reis

- De in het programma vermelde bezoeken en inkomgelden

Niet inbegrepen:

- De reis- en annulatieverzekering

- Dranken bij de maaltijden

- Persoonlijke uitgaven en de niet vernoemde inkomgelden

- De fooi voor de lokale gids en de chauffeur

Voorschot: € 300 te betalen binnen 5 dagen na inschrijving

Waar vindt de activiteit plaats
Groot-Brittannië

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1106.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1136.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Piet Claassen
pietclaassen@telenet.be
0497 94 55 19
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!