Wandeling door de Koekenstad met halte in huisbrouwerij 't Pakhuis

Je trekt, samen met ons, een halve dag naar de "Koekenstad" Antwerpen. Koekenstad vanwege de toenmalige vele koeken- en chocoladefabrieken zoals De Beukelaer, Parein, Meurisse, Biscuiterie Cordemans, Martougin, Vanova en Cargill. Rond 1885 startte De Beukelaer de productie van koekjes. De geur van deze industriële bakkerij vlakbij het Centraal Station was voor de treinreizigers een aangename kennismaking met de Koekenstad.

Je maakt kennis met een groot gedeelte van het stadsgebied tussen de Schelde en de Leien. Je komt voorbij verschillende musea en een evenredig aantal monumenten die het verhaal van Antwerpen vertellen. je wandelt door de belangrijkste winkelassen, het oude stadscentrum, de Scheldekaaien, over de Gedempte Zuiderdokken en door het trendy Zuid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dit alles te bezoeken, het is enkel een kennismaking met het grote aanbod. Je zal ervaren dat alle musea en bezienswaardigheden op wandelafstand liggen.

De totale afstand bedraagt ongeveer 9,5 km maar wordt onderbroken met een bezoek aan de huisbrouwerij 't Pakhuis. Het is één van die brouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen. Dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Hier kan je kennis maken met het Antwerps blond, Antwerps bruin, den Bangelijke, den Zwarte Sinjoor en/of het Stalen Ros. In ongeveer een uur wordt er verteld over het brouwproces, de huisgebrouwen bieren en anekdotes over bier. Oftewel alles over BIER! En natuurlijk worden ondertussen de 3 huisgebrouwen bieren geproefd!

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 16 februari 2019 - 12:30
Praktische info

We nemen samen de trein in Sint-Katelijne-Waver van 12h29 op spoor 3. Gelieve een 10-tal minuten op voorhand aanwezig te zijn. Kom je van elders of met eigen middelen naar Antwerpen : afspraak om 13h00 op de hoek Keizerlei - Pelikaanstraat.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Station Sint-Katelijne-Wavver
Stationsplein 1
2860 Sint-Katelijne-Waver

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 999
Deelnameprijs leden
€15.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 15.00
Deelnameinformatie

Iedereen is van harte welkom, lid of geen lid. Deelname kost dan ook voor iedereen 15 € maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd. Verder is in de prijs inbegrepen : treinticket van Sint-Katelijne-Waver naar Antwerpen Centraal (Heen en Terug) - Bezoek met gids aan Huisbrouwerij 't Pakhuis - Proeverij van 3 huisgebrouwen bieren. Kom je van elders of met eigen middelen naar Antwerpen, dan betaal je 11 € pp.

Inschrijven is verplicht vóór maandag 04 februari via mail naar PasarSKW@gmail.com en door overschrijving op rekening PasarSKW BE32 7885 3279 7902 met vermelding van Pakhuis - naam en aantal deelnemers.

Contactpersoon

Contactpersoon
Jan Kersemans
PasarSKW@gmail.com
0473 636 023
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!