Wandelweekend in Belgisch Lotharingen met verblijf in hotel Ibis Styles Arlon.

We starten het weekend in Fourneau Saint-Michel, nabij Saint-Hubert. Hier ligt, in een prachtig natuurgebied, het Openluchtmuseum van het Plattelandsleven in Wallonië. We brengen een bezoek aan historische gebouwen uit de 19e en begin 20e eeuw en via een rondleiding ontdekken we eveneens het IJzermuseum en wagen ons in het arboretum. Op zaterdag nemen we je mee naar Clairefontaine voor een wandeling tot aan de oude sluis/stuw of helemaal naar Steinfort. Voor de minder goede wandelaars is er ook een stadswandeling in Arlon (of Aarlen), de hoofdstad van de provincie Luxemburg. Arlon ligt in het hartje van Belgisch Lotharingen, en samen met Tongeren en Doornik is het één van de oudste steden van België. In de Gaume staat de abdij van Orval op ons lijstje! We starten met een korte video die de geschiedenis en het kloosterleven van deze plek uitlegt. Daarna worden we rondgeleid door de oude site van de abdij van Orval. Na de lunch maken we een wandeling in de omgeving. We keren terug naar het hotel via het pittoreske Torgny, het meest zuidelijke dorp van België. Huizen in okerkleurige zandsteen, rode daken met holle dakpannen en gekleurde luiken doen ons aan de Provence denken. We sluiten het weekend af in Bastogne met een bezoek aan het Bastogne War Museum. Aan de hand van vier personages herbeleven we de oorlog en komen we meer te weten over de aanleiding en de gevolgen van deze vreselijke slag. Vlakbij ligt ook het Memoriaal van Mardasson. Het hotel “ Ibis Styles Arlon” heeft comfortabele kamers met bad of douche, toilet, TV, koffiefaciliteiten en gratis wifi. Er zijn geen éénpersoonskamers ter beschikking, wat de prijs de hoogte in jaagt. We raden dus aan om een maatje te zoeken waarmee je de kamer kan delen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 24 juni 2022 - 07:30 tem maandag 27 juni 2022 - 15:00
Praktische info

INSCHRIJVEN door een voorschot van €160/pers.te betalen op de rek. van PASAR Zemst nr. IBAN BE69 7512 0037 6778, vóór 20 mei 2022 met vermelding : lidnr. (of geen lid); Aarlen. De ingeschrevenen ontvangen later het volledige programma. Deelname: leden €320/pers., niet-leden €345/pers. (tweepersoonskamer) leden €425/pers., niet-leden €450/pers (éénpersoonskamer)

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Luxemburg
Lokaal of vertrekplaats
Parking overkant d’Oude School
Damstraat, 49
1982 Weerde (Zemst)

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€320.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 345.00
Deelnameinformatie

Inbegrepen: buiten de overnachting, bij aankomst, welkom met koffie (of thee) en croissant; dagelijks een lekker ontbijtbuffet en een 3 gangen avondmaal met dranken (2 glazen wijn, of pils, soft drinks en water); lunchpakket op zaterdag, broodlunch op zondag en warme maaltijd op maandag. De kosten voor musea en gidsen worden door “de kas” gedragen!

Onderaan zijn teasers toegevoegd.
Om de foto's te vergroten:
rechtsklik op foto > kies Afbeelding in nieuw tabblad openen
Open het nieuwe tabblad
Je kunt nu nogmaals rechtsklikken op de foto om hem te stockeren of te kopiëren.

Contactpersonen

Contactpersoon
Eric Van Hoof
eric.van.hoof@telenet.be
0478/888 759
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Carla Van Woensel
c_van_woensel@hotmail.com
015/23 54 63
Contactpersoon:
Lutgarde Roelandts
lutroelandts@yahoo.com
02/245 69 39

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!