Weekendje HAUTE-MARNE, het andere CHAMPAGNE ... een bruisende ervaring !

Het departement Haute-Marne, zo tussen Champagne en Bourgondië, is een stukje authentiek Frankrijk met een gulle natuur, een rijke architectuur en verankerde tradities. Een stukje Frankrijk waar levensgenieters zich tegoed kunnen doen aan lekker eten en heerlijk frisse wijnen. We overnachten er in hotel 'Des Dhuits' in Colombey-les-deux-églises.

Programma

ZATERDAG 8 JUNI:

6u30: Start de bus op de parking van de Albertzaal, Koning Albertstraat, Ardooie. Onderweg is er een koffiestop voorzien.

We rijden naar Lac du Der, een 6000 hectare beschermd natuurgebied en vogelreservaat, aangelegd in 1974 om het debiet van de Marne te regelen. Hiervoor was er de noodzaak om 3 dorpen in te nemen.  We bezoeken er het openluchtmuseum van het Land van Der in Sainte-Marie-du-Lac. Een waar ecologisch museum waarbij elk gebouw gedemonteerd werd en heropgebouwd op deze plaats. Na het middagmaal maken we een boottocht op de Lac, een zee in de champagnestreek. Vervolgens rijden we richting Colombey-les-deux-églises waar we ons zullen installeren in ons hotel ‘DES DHUITS’, maar pas na een eerste champagnedegustatie bij ‘champagne Péligri’ in Colombey. Inchecken in hotel 'Des Dhuits' - avondmaal en overnachting.

ZONDAG 9 JUNI:

8u: ontbijt in het hotel - 8u45: Start naar Langres. Een vestingstad die gerekend wordt tot één van de 50 mooiste steden van Frankrijk.

We verkennen het stadje met een toeristisch treintje en ronden ons bezoek aan Langres af met een Langres-kaas-degustatie vergezeld van een ‘vin de pays’ in de ‘Tour de Navarre’.  In de namiddag blijven we in Colombey, vooral bekend omwille van het verblijf van Generaal De Gaulle die er zich vestigde in 1934 en er ook begraven is op het kleine kerkhof. We bezoeken het indrukwekkende memorial De Gaulle met het Kruis van Lotharingen. We ronden onze dag af met een tweede champagnedegustatie en dit bij ‘Champagne Falmet’ in Rouvres les Vignes. Vervolgens terug naar het hotel - avondmaal en overnachting.

MAANDAG 10 JUNI:

8u: ontbijt in het hotel.

10u: Start naar Rizaucourt voor ondze derde champagnedegustatie en dit bij 'Champagne Nicolas BASS'.

12u: Middagmaal in 'La Table du Général' in Colombey-les-deux-églses zelf waarna we terug huiswaarts rijden. Onderweg is terug een korte stop voorzien en de thuiskomst is voorzien ten laatste om 21u.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 8 juni 2019 - 06:30
Praktische info

Pinksterenweekend van zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni 2019 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Frankrijk
Lokaal of vertrekplaats
Parking Albertzaal
Koning Albertstraat 6
8850 Ardooie

Deelname-informatie

Deelnemers
25 - 50
Deelnameprijs leden
€299.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 299.00
Deelnameinformatie

299 € per persoon op een 2-persoonskamer. Opleg 1 persoonskamer: 47 €. Inbegrepen in de prijs: overnachtingen, alle maaltijden, alle bezoeken, boottocht, toeristisch treintje, autocar. Niet inbegrepen: dranken bij de maaltijden, drank op busstop bij heen- en terugreis, persoonlijke uitgaven.

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Rita Watteny
pasarardooiekoolskamp@skynet.be
0497 38 37 74
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!