ZESDAAGSE BUSREIS: Nederlands Friesland & Duits Ostfriesland - ENKEL NOG INSCHRIJVEN VIA WACHTLIJST

De 'Top van Holland' heeft een merkwaardige verscheidenheid aan landschappen en is bedeeld met verrassend veel natuurschoon. Het 10.000 ha grote merengebied is doorsneden met kanalen, vaarten, grachten en sloten. We bezoeken enkele pareltjes van de beroemde 'Elf steden', zoals Leeuwarden en Sneek, en sluiten af met een bezoek aan het idyllisch waterdorp Giethoorn.

Deze reis gaat met Ostfriesland verder naar een nog onbekende deelstaat Nedersaksen. Ooit was dit gebied samen met de huidige Nederlandse provincie Friesland “de thuishaven” van de Germaanse volksstam der Friezen. Bij deze natuurschoonheid ontdekken we ook de charme van historische steden en dorpen, nog steeds de weerspiegeling van hun Friese identiteit en tradities.

Dag 1: Via Antwerpen rijden we naar Hazeldonk voor een vrije koffiestop. Verder langs Utrecht en Amsterdam naar Volendam, het geboortedorp van Jan Smit. De typische klederdracht van Volendam past wondermooi in de schilderachtige straten van dit toeristisch plekje. Na de middaglunch rijden we door via de afsluitdijk en kan er nog een kort bezoek gebracht worden aan één van de Elf steden: Sneek. Na dit bezoek vatten we onze rit verder aan richting Wiesmoor naar ons verblijfshotel Auerhahn voor avondmaal en de overnachting. Hotel Auerhahn *** is centraal en rustig gelegen. Alle kamers zijn uitgerust met volledige badkamer (douche, wc en haardroger), tv en telefoon. Er is een lift, een binnenzwembad, whirlpool, sauna, terrascafé en zitsalon aanwezig. De dag wordt opgestart met een uitgebreid ontbijtbuffet en ´s avonds is er een lekker buffet met koude en warme gerechten.

Dag 2: We bezoeken 'Blumenreich Wiesmoor' een tuinpark van 5 hectare, met thema's zoals de Japanse tuin, Rose Garden, Mediterrane tuin en nog veel meer. De 'Floral Hall', een overdekte ruimte met een volledige nieuwe tentoonstelling van bloemen en planten in alle geuren en kleuren, een geheel nieuwe  gevarieerde tentoonstelling met een bijzondere sfeer. Daarna bezoeken we het stadje Leer met zijn kleine straatjes met kleurrijke geveltjes.

Dag 3: We beginnen de dag met een korte rit naar Jever voor een geleid bezoek. Een wandeling langs Hollandse barok- en rococogebouwen geeft ons een idee van de roem van weleer, toen dit stadje het centrum was van de linnenproductie. Daarna bezoeken we Carolinensiel, gelegen aan de rivier Harle, die uitmondt in de Waddenzee. We zetten onze rit verder langs de kust tot Norddeich en Emden, het zelfverklaarde 'Venetië van het Noorden' (wordt gezegd...)

Dag 4: Na een stevig ontbijt rijden we naar Papenburg met zijn vele smalle kanaaltjes, oude zeilschepen en sierlijke brugjes. Wij bezoeken er de indrukwekkende scheepswerven Meyer, waar ´s werelds grootste cruiseschepen op stapel gezet worden: een indrukwekkende en onvergetelijk bezoek. Na de middaglunch en wat vrije tijd bezoeken we Bourtange, een Nederlands vestingdorp met aangrenzende moderne kom.

Dag 5: Na het ontbijt bezoeken we Leeuwarden in Friesland: in 2018 de Europese Cultuurstad. Mede door zijn grachten, autovrije wandelstraten en knusse pleinen is het een gezellige stad, die eveneens het historische, culturele en hoofdstedelijke centrum is van Friesland. Een geleide stadswandeling laat u de charme van het cultuurhistorische centrum ontdekken. We passeren ook nog het Elfstedenbrugje, het laatste brugje waar de deelnemers tijdens de Elfstentocht onder schaatsen.

Dag 6: Vandaag rijden we naar het merengebied van het merkwaardige dorp Giethoorn. Zonder overdrijven: hét Venetië van het Noorden! Wij voorzien een rondvaart met de typische 'punters' en komen zo langs de meest romantische plekjes van Giethoorn. Er is ook vrije tijd voor een gezellige wandeling in dit autovrije dorp van water en stilte. Na de lunch vatten we de terugreis aan (met onderweg nog een tussenstop). Aankomst te Buggenhout rond 20u00.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 25 augustus 2023 - 06:30 tem woensdag 30 augustus 2023 - 20:00
Praktische info

Opstapplaatsen en -uren zijn:

-Buggenhout Post: 6u30

-Opstal hoek Meir-Putweg: 6u45

-Opdorp kerk: 7u00

Waar vindt de activiteit plaats
Nederland
Lokaal of vertrekplaats
Etienne en Christiane
Hooilaart 57 - Buggenhout
9255 Buggenhout

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€757.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 767.00
Deelnameinformatie

Prijs per persoon: € 757 voor leden Pasar -  € 767 voor niet leden Pasar - Toeslag éénpersoonskamer € 100

Extra's inbegrepen: Nederlandstalige gidsbegeleiding, het bezoek aan scheepswerf Meyer, Blumenreich Wiesmoor en boottocht in Giethoorn, 5 hotel overnachtingen op basis van half pension, 6 middaglunches, drinkgeld chauffeur en gids en alle uitstappen.

Niet inbegrepen: Annulatie- en reisbijstand verzekering (€ 48 per persoon voor zes dagen), en dranken bij de maaltijden.

Voorschot: € 200 per persoon + € 48 per persoon indien je een verzekering neemt. Graag storten vóór 20 maart 2023 op nr. IBAN. BE02 8333 6577 4940 van Pasar Buggenhout Hooilaart, 57, met vermelding: reis Nederlands en Duits Friesland, lidnummer Pasar, opstapplaats en aantal personen.

Contactpersoon

Contactpersoon
Etienne Hermans
etienne.hermans@telenet.be
052/33.37.73
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!