Bezoek aan het Belfort van Aalst - Unesco erfgoed

Een ervaren Aalsterse stadsgids leid je rond in dit Unesco Werelderfgoed-pand dat eigenlijk bestaat uit drie verschillende gebouwen: het schepenhuis, het gebiedshuisje en de Belforttoren. In de volksmond wordt er echter gewoon verwezen naar het 'Belfort'.

Tijdens de rondleiding kun je de oude wijzerplaat, de oude Belfortklokken en een tentoonstelling bekijken. Wie het echte beiaardiergevoel wil ervaren, bestijgt de 136 trappen in de Belforttoren. De beloning is een prachtig zicht op de stad en de 52 beiaardklokken. Voor deze klim is een goede fysieke conditie geen overbodige luxe.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 3 juni 2018 - 10:00 tem 12:00
Praktische info

rondleiding van ongeveer 2u met gids + verzekering via Pasar (enkel voor Pasar leden). INSCHRIJVEN IS VERPLICHT en kan liefst via google forms: https://goo.gl/forms/aUqjN3ax7wsoqCq83 ; Niet leden zijn niet verzekerd via Pasar en nemen dus deel op eigen risico. Pasar Aalst is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen. U bent pas ingeschreven na schriftelijke bevestiging door ons met verdere instructies. Terugbetaling bij annulatie door de deelnemer zal enkel aanvaard worden mits voldoende deelnemers. Pasar Aalst kan deze activiteit annuleren i.g.v. onvoldoende inschrijvingen en zal het overgeschreven bedrag in zulks geval terugstorten. Deze activiteit is tot onze spijt niet toegankelijk voor rolstoelen.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Belfort
Grote Markt
9300 Aalst

Deelname-informatie

Deelnemers
15 - 20
Deelnameprijs leden
€4.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 6.00
Deelnameinformatie

Deelname is mogelijk voor mensen met Uitpas aan kansentarief mits vermelding van Uitpas nummer per deelnemer bij inschrijving. Uitpas meebrengen. Pasar leden tonen bij aanvang van de activiteit spontaan de lidkaart.

Contactpersoon

Contactpersoon
Etienne Celis
pasaraalst@hotmail.com
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!