Bezoek en proeverij Remise 56, Koersel

De voormalige stelplaats van de stoomtram en lijnbussen in Koersel werd in juni 2016 omgedoopt tot Brouwerij en Grand Café Remise 56. Deze naam is een verwijzing naar het gebouw en het verleden. ‘Remise’ is een vakterm voor stelplaats (uit het Frans: remettre). Het getal 56 slaat op het huisnummer van de brouwerij.

Dit authentieke pand werd gebouwd in 1907 om dienst te doen als stelplaats voor de locomotieven en de passagiersrijtuigen van de tramlijn Diest – Koersel. Aanvankelijk werd hier een stoomtram gestald, daarna kwamen de gemotoriseerde rijtuigen. In 1954 werd de tramlijn vervangen door een busdienst, en zo moesten de trams in de stelplaats na bijna vijftig jaar plaats maken voor bussen.

Vanaf 2001 kwam het gebouw leeg te staan. De lijnbussen vonden elders hun onderdak. Het pand leek gereed voor de sloophamer. De Stad Beringen schreef daarom in 2013 een projectwedstrijd uit om de stelplaats een nieuwe originele bestemming te geven. Het Remise-team kreeg uiteindelijk de kans om het gebouw grondig te renoveren, en dit met respect voor de eigenheid en het verleden.

Nu krijgt het gebouw een tweede leven als Brouwerij en Grand Café Remise 56! De combinatie van een ambachtelijke brouwerij en een volwaardige brasserie maken Remise 56 tot een unieke aanwinst voor het toerisme van Beringen en een ware bezienswaardigheid in de regio Limburg!

Meer info: https://www.remise56.be/brouwerij

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 18 november 2018 - 13:45
Praktische info

Afspraak: 13.45 u, Remise 56, Albert I laan 56, 3520 Koersel

Deelname: 9 euro p.p., Pasar-leden 8 euro (bezoek en consumpties inbegrepen)

Vooraf inschrijven en betalen  tegen uiterlijk 4/11/18 bij Rita Meekers of pasar.groot.hasselt@live.be  - rek.nr. BE80 9796 5822 9877 met vermelding Pasarlidnr en aantal personen.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Remise 56
Albert I laan 56
3582 Koersel-Beringen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€8.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 9.00
Deelnameinformatie

bezoek, rondleiding en drank inbegrepen, vooraf inschrijven verplicht!

Contactpersoon

Contactpersoon
Rita Meekers
pasar.groot.hasselt@live.be
0493-538216
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!