Leuren met letters

Omringd door een hele schare Russisch-orthodoxe christenen zal Herman Cole op 22 mei a.s. deelnemen aan de jaarlijkse Nicolaasvieringen in de Zuid-Italiaanse havenstad Bari. Maar een maand eerder draait hij mee in het boekenweekend Archipel. In het zaaltje Nicolaas van het Sint-Niklase Ibishotel zal de Cassante Causeur Cole op zaterdag 21 april om 16u30 de peripetieën schetsen van de totstandkoming in eigen beheer en de verspreiding van zijn jongste (laatste?) boek De Zaak van Sinterklaas. Op 14 november 2017 werd het in samenwerking met boekhandel ’t Oneindige Verhaal, Sintur 9100 Pasar, Anfiteatro-amici della cultura italiana en het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen gelanceerd in het Huis van de Sint.  

Na Italia Mia (2003) en 100 x Noord-Italië (2009) kwam taalanimator en reisauteur Herman Cole met 208 pagina’s leesvoer over zijn geboortestad Sint-Niklaas, over de heilige bisschop Nicolaas in alle tijden en alle windstreken, over Sinterklaas op stoomboten en besneeuwde daken … Een autobiografie? Een reisgids? Een geschiedenisboek? Néé, gewoon een bijzonder boeiend beetje van dat alles.   In de inhoudstafel van De Zaak van Sinterklaas vind je woorden als ademnood, ballon, boycot, censuur, doorzettingsvermogen, empathie, flauw, gelegen-heidsdichter, hommeles, ingenieus, jachtig, kinderziel, kritisch, liefdadigheid, mengvorm, Nicolaasvriend, onnozel, precies, quizvraag, redelijk, stadsbestuur, toerisme, unicum, viering, willekeur, xenofobie, Ystad, zingeving ….   Aan het einde van zijn babbel heeft Herman Cole een verrassing voor directeur Peter Van der Gucht van het opvangcentrum voor asielzoekers van Rode Kruis Vlaanderen in de Kasteelstraat te Sint-Niklaas: Cole zal dan de opbrengst onthullen van het bescheiden solidariteitsinitiatief Vluchten in een boek dat hij lanceerde in het raam van de geboorte van zijn boek. Voor elke De Zaak van Sinterklaas (19,95 euro) die in boekhandel ’t Oneindige Verhaal over de toonbank gaat, worden twee euro opzijgelegd om voor de jongste bewoners van het centrum Nederlandstalige boekjes, educatief speelgoed en ander klein materiaal aan te schaffen. Sinterklaas Kindervriend, ja toch.    Na afloop ligt De Zaak van Sinterklaas te koop en mag de auteur van Brouwerij Verhofstede een druppelglaasje coole Liqueur de Saint-Nicolas schenken.  

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 21 april 2018 - 17:30 tem 19:30
Praktische info

Lokaal: IBIShotel

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
COLE HERMAN
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!