Operette : Een nacht in Venetië

Deze operette is een hoogtepunt uit het gouden tijdperk van Johan Straus jr. in een nieuw kleedje. De stad Venetië, zwoele nachten, carnaval, jaloerse minnaars die hun liefje willen beschermen en zo voor de nodige intriges zorgen, dat zijn de gegevens voor de operette. De geschiedenis speelt zich af midden achttiende eeuw. Hertog Guido van Urbino staat bekend als een Don Juan. Hij nodigt de senatoren van Venetië met hun vrouwen uit voor een gemaskerd bal. De heren zijn daar niet erg blij mee. Liever zouden ze hun vrouwen op veilige afstand houden.  Senator Delacqua brengt zijn vrouw Barbara voor een paar dagen onder in een klooster in Murano. Nu heeft de Hertog juist op haar zijn oog laten vallen en zijn barbier, Caramello, moet proberen hem met haar in contact te brengen. Caramello slaagt erin Barbara met de gondel waarmee ze naar Murano zou varen naar de Hertog te brengen. Tot zijn schrik merkt hij echter dat hij niet Barbara maar zijn eigen geliefde Annina heeft vervoerd. Barbara was namelijk van plan met haar minnaar, een officier, op stap te gaan.
Ze heeft daarom Annina  gevraagd haar plaats in te nemen . Tot woede van Caramello speelt Annina haar rol als Barbara tegenover de Hertog erg goed . Delacqua wil bij de Hertog in de gunst komen omdat hij rentmeester wil worden . Dus stelt hij zijn kokkin, Ciboletta, voor als Barbara. Maar Annina licht de hertog in over zijn bedrog, zij is immers de echte Barbara. Deze viert inmiddels feest met haar officier . Zij wordt echter door Delacqua gesnapt, maar weet zich uit de pijnlijke situatie te redden, door te vertellen dat de gondelier die haar weg moest brengen, haar ontvoerd zou hebben, als de dappere officier niet tussenbeide gekomen was . Al met al vist de Hertog achter het net, evenals Delacqua. De betrekking waarop hij gehoopt had krijgt Caramello en zo heeft de Hertog Annina in zijn buurt.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 9 februari 2019 - 20:00
Praktische info

Jammer, je kan niet meer inschrijven voor deze activiteit. Wens je er tijdig bij te zijn voor volgend jaar ? Heb dan aandacht voor het Meeuwke van juli of hou dan eind augustus onze website en/of facebook in de gaten !

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€30.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 30.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Karel Nijs
Karel.Nijs35@gmail.com
015 217 306
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!