17 maart 2024: Aperitiefwandeling Gent: "Graffiti" (on)gewenst?

...
Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Stadsgids Chris neemt ons op sleeptouw langs buurten die niet meteen op de lijst van 'toeristische plekken' staan. Bij "graffiti in Gent" (of moeten we mural-art zeggen) denken we wellicht aan het autovrije Werregarenstraatje die sinds 1995 een gedoogzone is voor jonge 'spuitbuskunstenaars'.
Maar Gent verrast ons door de vele prachtige street-art muurschilderingen die her en der in het stadsbeeld opduiken. Sommige zijn levensgroot, om andere te zien, soms kleine juweeltjes, heb je best een gids bij.

We gaan samen op zoek naar enkele pareltjes van ‘Mural Art’. Onder de titel ‘Graffiti (on)gewenst?’ kijken we wat het effect is van de verfspuitbus op een stad als Gent en vice versa. Op de wandeling staan een 10-tal ‘murals’ waarvan er al 2 zijn opgenomen in de Belgische top 10.

Joachim Lambrechts bvb is een veelbelovende streetart kunstenaar uit Lier. Hij bouwde een sterke reputatie op in de internationale streetart scene, met muurschilderingen en expo's in talloze steden. Met zijn uitgesproken vrolijke graffiti-popartstijl is het onmogelijk om Joachim niet op te merken in de stad.

Super A is het alter ego van de Nederlandse street artist Stefan Thelen. Met zijn krachtige en realistische muurschilderingen van allerlei fantasiefiguren behoort hij tot de top van de Nederlandse streetart wereld. Hij is gekend voor zijn afbeeldingen van vogels.  "The Four Horsemen of the Apocalypse" in de Australiëstraat is van zijn hand.

Gentenaar Roa maakt enorme muurschilderingen van (dode) dieren, overwegend in zwart en wit.  Omdat hij altijd op zeer grote schaal werkt, maken zijn schilderingen een diepe indruk op de toeschouwer.

Michaël Borremans is een bekende Belgische kunstenaar. Hij volgde een opleiding tot fotograaf en legde zich later toe op het tekenen en schilderen. Hij schonk de stad het fresco 'De Maagd', een klein schilderij waarop een meisje in een zwarte jurk met wit kraagje te zien is. Uit haar ogen priemen 2 heldere lichtstralen. Je passeerde het werk in hartje Gent wellicht al tientallen keren maar je hebt het nooit opgemerkt...

Gent bezit echte mural-artpareltjes, onze gids maakte voor ons een keuze. Wij volgen de gids...

  • Wandelen
  • Cultuur
Gent
enkele sfeerbeelden

17 maart 2024: Graffiti (on)gewenst ?

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Koophandelsplein
Koophandelsplein 23
9000 Gent
België

beginuur
09h30
leden: €8.00 niet-leden: €10.00
nuttige informatie voor deelnemers

Vooraf in te schrijven via het inschrijvingsformulier: klik HIER

Elke deelnemer dient afzonderlijk in te schrijven tegen ten laatste 14 maart !

De inschrijving is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rek. nr.
BE42 8905 2401 5754 van Pasar Zulte met vermelding "aperitiefwandeling Gent".

Inbegrepen: wandeling met stadsgids, aperitief na de wandeling, verzekering LO
Opgelet: tramrit heen en terug zijn niet inbegrepen!

Voor wie in groep naar de vertrekplaats wil: verzamelen aan tramhalte Expo tegen 9 uur
waar we gezamelijk vertrekken richting startplaats.

 

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer