4 juni 2023: Aperitiefwandeling Gent: Prinsenhof & Patershol

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Op 24 februari 1500 was het feest in Gent. Klokkengelui en kanonschoten kondigden de geboorte aan van een prinsje in het Prinsenhof. De ouders, Filips de Schone en Maria van Castilië gaven het de naam ‘Karel’ als herinnering aan zijn overgrootvader Karel de Stoute die in 1477 roemrijk sneuvelde in de slag bij Nancy.

In mei 1500 vertrok het echtpaar met hun kroost naar Brussel en betrokken er het statige kasteel van de vroegere hertogen van Brabant op de Coudenberg.

Karel zou tijdens zijn jeugd nog herhaaldelijk naar Gent komen; hij had immers een voorliefde voor de dierentuin in het Prinsenhof. Zelfs Tom Waes had het er over in zijn verhaal van Vlaanderen. Vandaag is daar nog weinig van te zien, maar met een beetje fantasie én de toelating van de Ongeschoeide Karmelieten om hun besloten tuin te betreden (uitzonderlijk toegankelijk) moet het mogelijk zijn ons daar toch een beeld van te vormen.

Tijdens deze wandeling neemt stadsgids Chris ons mee naar het Gent van Keizer Karel. Wie was nu ook alweer die Gentse Karel V, en wat is de link tussen het Prinsenhof en de Stroppendragers? Of waarom is het Prinsenhof ondertussen volledig verdwenen en het Patershol niet?

Kom het samen met ons ontdekken, je bent van harte welkom.

Na de wandeling kunnen we nog wat napraten onder het nuttigen van een aperitief.

  • Wandelen
  • Cultuur
Gent

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Sint-Veerleplein
Sint-Veerleplein
9000 Gent
België

beginuur
09h30
leden: €8.00 niet-leden: €10.00
nuttige informatie voor deelnemers

Inbegrepen in de prijs:
- wandeling met stadsgids in het Prinsenhof en het Patershol
- verzekering L.O.
- aperitief op het einde van de wandeling
- voor wie met de tram komt: de tramrit heen en terug is inbegrepen in de prijs. Wij zorgen voor (gratis) tickets

Inschrijven verplicht: klik HIER om naar het deelnemingsformulier te gaan. Elke deelnemer dient apart in te schrijven.
Na inschrijving ontvangt u een mail met de ingevulde antwoorden. Opgelet: uw deelname is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rek. nr. BE42 8905 2401 5754 van Pasar Zulte.

Inschrijven t.e.m. 31 mei, daarna worden de inschrijvingen afgesloten !

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer