Aan de kasteeltoren van Herzele

De gemeente Herzele ligt aan de rand van de Vlaamse Ardennen en in de Denderstreek. Het grondgebied van Herzele wordt doorkruist door twee beken: de Molenbeek en de Molenbeek-Ter Erpenbeek. Herzele telt ruim 17.000 inwoners.

De naam ‘Herzele’ is afkomstig uit de 7e eeuw van ‘harja sali’, wat zoveel wil zeggen als ‘een gebouw van de heer’. Dit wijst op de burcht, die, weliswaar een primitieve versie uit hout- en vlechtwerk en aarden wallen, een goede verschansing was tegen de Noormannen.

In de zevende eeuw al werd in het centrum van de gemeente een burcht opgericht, die het midden zou worden van heel wat politiek gewoel, onder meer gevechten tussen Gentenaars en de graaf van Vlaanderen. Herzele was een heerlijkheid. De heer van Herzele nam in 1302 deel aan de Guldensporenslag aan de kant van de Vlamingen. De burcht werd definitief in de as gelegd onder het Spaanse bestuur (1579).

Herzele telt acht deelgemeenten. Naast Herzele zelf zijn dit nog BorsbekeHillegemRessegemSint-AntelinksSint-Lievens-EsseSteenhuize-Wijnhuize en Woubrechtegem.

"De Voskens" wandelen langs prachtige paden vanuit het centrum van Herzele langs De Burcht, langs de nog steeds werkende windmolen Ter Rullegem en langs de achterzijde van het kasteel Du Parc te Ressegem naar Woubrechtegem. Daar houden we onze stop in café  de Reisduif.

We keren terug naar ons startpunt  langs een golvend landschap met prachtige vergezichten.

Iedereen Welkom!

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 17 februari 2019 - 14:00
Praktische info

inschrijven ter plaatse

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Kerkplein
Kerkstraat
9550 Herzele

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

wandelschoenen aangewezen!

Contactpersoon

Contactpersoon
Gaston Van De Keer
g.vandekeer@telenet.be
053/624905
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!