Antverpiapad - Brasschaat

Deze aangepaste wandeling kunnen wij een natuur- en architectuurwandeling noemen. Wij vertrekken in de Frilinglei richting Kapelsesteenweg. Onmiddellijk na het verlaten van de Kapelsesteenweg, komen we bij de Katerheidemolen, waarvan de romp in 1983 gerestaureerd werd. Al vlug bereiken we het mooie gebouw (opgetrokken in 1901 en geklasseerd in 1999) van Antverpia aan de Antoniuslei. De verzekeringsmaatschappij werd gesticht in 1885 door Antoon Van den Weyngaert. Met de reserves van de maatschappij werden gronden in Brasschaat en Ekeren aangekocht en bebouwd. Vanaf 1900 was de wijk het ontspanningsoord van Antwerpen. Na het ter ziele gaan van Antverpia werd het gebouw aangekocht door het gemeentebestuur en fungeert het als cultureel- en dienstencentrum.

Even later passeren we de Kattekensberg. De toen 10 m hoge zandrug in bebost gebied was na 1900 de hoofdattractie. In 1979 verkocht Antverpia de 11 ha groenzone aan de gemeente. Destijds vervolledigden herbergen, hotels, openluchtzwembad, kiosk en een houten velodroom het toeristisch plaatje.

Na de stop, die plaatsvindt in de kantine van voetbalclub K.F.C Excelsior Kaart, Rustoordlei, 92b te Brasschaat, wandelen we in de mooie lanen van Brasschaat en komen nog heel wat mooie woningen tegen. Marc zal deze niet onopgemerkt laten voorbijgaan en er ons telkenmale attent op maken.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 6 mei 2018 - 13:30
Praktische info

Afstand: 9 km Schoeisel aan te passen aan de weersomstandigheden.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
in de
Frilinglei 156
2930 BRASSCHAAT

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

Stop: in de kantine van de voetbalclub K.F.C. Excelsior Kaart, Rustoordlei, 92 b - 2930 Brasschaat

Contactpersoon

Contactpersoon
Marc Mortelmans

03 455 33 35 0476/35 15 26
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!