Belle Epoque wandeling en bezoek aan Huisje van Majutte te Blankenberge.

In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de mooiste tijd die we in de 19de en 20ste eeuw kenden: de Belle Epoque (1870-1914). Drie villa's uit 1894 werden gerestaureerd en verbouwd tot een bezoekerscentrum. Je wordt er ondergedompeld in de zorgeloze, feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde tijdens de belle epoque. Een gids vertelt je graag meer over deze bruisende periode.                                                                                                                       Na de kennismaking met het Belle Epoque Centrum verkennen we de oostkant van Blankenberge met een Interbellumwandeling met als thema " Handen uit de mouwen ". Na de Groote Oorlog ging men architectuur anders bekijken. Zuinigheid zette aan tot creatieve oplossingen. Zo ontstonden nieuwe stijlen met nieuwe materialen, waaronder gewapend beton en cimorné. Er was een onweerstaanbare drang om de stad op te smukken, wat vertaald werd in art deco. We sluiten af met het bezoek aan het huisje van Majutte.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 7 april 2019 - 14:00
Praktische info

Samenkomst om 13u45 op het stationsplein aan de letters van Blankenberge rechtover het station. Inschrijven voor 2 april 2019 en het bedrag te storten op het rekeningsnummer van Pasar Loppem: BE31 7765 9130 7855

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Station Blankenberge
Kerkstraat
8370 Blankenberge

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 20
Deelnameprijs leden
€7.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 10.00
Deelnameinformatie

In de prijs inbegrepen: Het bezoek aan het Belle Epoque Centrum, Interbellumwandeling, het huisje van Majutte de gidsen en een drankje.

Contactpersoon

Contactpersoon
Linda Van Acker
linda.vanacker@telenet.be
050/825190 Gsm: 0473/381866
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!