Bezoek Kerkhof van Laken

 Deze Brusselse Begraafplaats is de laatste resterende die als middeleeuws kerkhof rond een kerk is ontstaan en nog in gebruik is.

         De Begraafplaats groeide in het voorheen landelijke dorpje Laken ronde de middeleeuwse OLV Kerk. Laken groeide sterk in de loop van de 19e eeuw toen de adel en de burgerij hier het mooie landschap kwam opzoeken en ook het Belgisch vorstenhuis vestigde zich hier. Waar de plaats in 1831 nog 1806 inwoners kende, waren er dit in 1880 al bijna 18.000.

         Al wie in die tijd naam of faam had (en ook de middelen !) besliste om later op deze Begraafplaats te worden begraven; zo vind men hier ettelijke militairen architecten, schilders, schrijvers, burgemeesters, artsen,  enz enz.

         Ook het prachtig project van toenmalige Schepen en later Burgemeester van Laken Emile Bockstael, namelijk het creëren van die ondergrondse Graf Galerijen om op die manier heel wat plaats te besparen (maar meer hierover tijdens de wandeling).

         Deze Begraafplaats wordt soms ook de “Belgische Père Lachaise” genoemd o.a. door de ettelijke bekende die hier hun laatste rustplaats hebben gevonden maar ook door de prachtige monumenten die men hier kan aanschouwen, o.a een origineel exemplaar van “De Denker” van Auguste Rodin, het graf van Marie-Joséphine Popelin, de eerste vrouwelijke Doctor in de Rechten wiens toegang in 1888 tot de balie geweigerd werd en stichtte in 1892 de Liga voor de Rechten van de Vrouw,  ze staat ook afgebeeld op een muntstuk van 2 Euros,  enz enz..

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 18 november 2018 - 13:00
Praktische info

AFSPRAAK:  13uur aan de ingang van de Begraafplats:  (OPGELET  HET UUR IS 13 U !!).

                                      Onze-Lieve-Vrouw Voorplein    1020 Laken.(ook adres voor gps)

                                      Gezien het week-end is, is niet altijd zo simpel om een parkeerplaats in de buurt te vinden !

Waar vindt de activiteit plaats
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

kinderen - 12 jaar gratis

Contactpersoon

Contactpersoon
Philippe Theys

016.48.92.95

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!