Den Dotter te Aaigem

Den Dotter (In het dialect ook wel de "Koesjbroeken" genoemd) is een 205 ha groot natuurgebied in de omgeving van Aaigem (Erpe-Mere) en Heldergem (Haaltert) in de Oost-Vlaamse Denderstreek. Het is een drassig, bijna onbewoond gebied, met centraal gelegen de Molenbeek-Ter Erpenbeek, zo genoemd om de talrijke watermolens die er destijds actief op waren.

Den Dotter biedt een bonte combinatie natuurlandschappen en is daarom ideaal om te gaan wandelen. Spot hier de dotterbloem, waarnaar het gebied vernoemd is, of een van de vele vogelsoorten. De afwisselende landschappen bieden een ideaal wandeltafereel. Op de lagere delen vind je natte wei- en hooilanden, ruigtes en broekbossen. De hogere en drogere delen bestaan uit open, golvende koutergebieden, die al eeuwenlang bewerkt worden.

De wandelroute Den Dotter start aan de kerk van Aaigem. De afstand bedraagt 9,5km . We stappen in tegenwijzerszin. Vooreerst worden de hoogten van Heldergem opgezocht. Op de wijk Gotegem is nog een oude molen te bezichtigen. Tevens maakt men kennis met de grillige loop van de beek en een weelderige fauna van meer dan 300 soorten planten. Een verharde weg die dwars door het gebied loopt, voorkomt natte voeten bij wandelaars.

Het beheer houdt zich hoofdzakelijk bezig met het rooien en herplanten van bomen, zorgen voor een goede afwatering en het maaien van grasvelden met zijn alom aanwezig dotterbloem.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 20 januari 2019 - 14:00
Praktische info

afstand 9,5km. Start aan de kerk van Aaigem

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
kerk, Aaigem
Aaigemdorp 94
9420 Erpe-Mere

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

nieuwjaarsdrink

Contactpersoon

Contactpersoon
Gaston Van De Keer
g.vandekeer@telenet.be
053/624905
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!