Denderpadwandeling

Overboelare is een deelgemeente van Geraardsbergen met een oppervlakte van 760 ha en ligt net ten zuidwesten van het stadscentrum van Geraardsbergen met Burgemeester De Padt.
Het dorp ligt in de Denderstreek aan de Dender in zandlemig Vlaanderen, in een golvend landschap met de hoogtes die variëren tussen 17 en 77 meter.

Overboelare ontstond in de 13de eeuw als tweede parochie op het domein Boelare.  Om het onderscheid te maken met de reeds bestaande parochie Boelare voegde men aan de namen respectievelijk Neder en Over aan toe, overeenkomstig de ligging van de beide dorpen ten opzichte van de Dender.

De driebeukige Sint-Aldegondiskerk werd in 1776 in classicistische  stijl opgetrokken, maar bij de restauratie in 1864 voegde men een neogotische dwarsbeuk, koor en toren toe.

In Overboelare bevindt zich een klein vliegveld waar een zweefvliegclub is gevestigd.  Het vliegveld beschikt over een grasbaan van 600m. Aan de ingang van het vliegveld staat een Douglas C-54A Skymaster (DC-4) die dienst doet als clublokaal.

Het natuurreservaat “De Rietbeemd” is bijna 80ha groot en werd gesticht in 1987 (Overboelare-Deux-Acren-Moerbeke) en is eigendom van de natuurbeschermings- verenigingen , vogelbescherming en natuurpunt.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 29 april 2018 - 14:30
Praktische info

De wandeling vertrekt om 14.30 uur aan het Woonzorgcentrum Denderoord, Hoge Buizemont 247 te 9500 Overboelare en gaat een stuk langs de Denderoever, richting Deux-Acren, de Rietbeemd, Boelarebos en een stukje Arduinbos.  De afstand bedraagt 10 km met de mogelijkheid tot een verkorte van 6.8 km. Vergeet vooral je picknick niet en aangepast schoeisel bij regenweer.  Deze wandeling is de eerste van onze nieuwe bestuursleden.

Voor verdere inlichtingen kan je terecht bij Luc Backaert  ( 0495/85.18.70  of                Conny Van Vijle  ( 0496/83.72.09.  -  lucbackaert@msn.com of op www.pasar.be/herzele

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Woonzorgcentrum Denderoord
Hoge Buizemont 247
9500 Overboelare

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Backaert Luc - Van Vijle Conny
lucbackaert@msn.com
0496837209
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!