Diversiteitswandeling in Vloethemveld

pasar

We trekken erop uit naar het recent geopende Vloethemveld in Zedelgem. Een gelegenheid om eens samen met blinden, slechtzienden en hun begeleiders op stap te gaan.

Het 365-hectare natuurgebied heeft een rijke verborgen geschiedenis. Het intrigerend verleden, waarin de Graaf van Vlaanderen, het Sint-Janshospitaal van Brugge, schaapsboerderijen en de wereldoorlogen een belangrijke rol hebben gespeeld. In het Vloethemveld lag ook een groot munitiedepot waar de munitie na WO I werd bewaard en later ontmanteld. In de loop van de 20ste eeuw hebben heel wat mannen er hun legerdienst vervuld. Van 1945 tot 1946 was het Vloethemveld ook een Brits krijgsgevangenenkamp waar meer dan 100.000 gevangenen van vooral Duitse en Baltische oorsprong opeengepakt zaten in vier kampen. Naast het geschiedkundige is het Vloethemveld een plek vol Europese topnatuur. Er zijn verschillende heidesoorten en vele zeldzame insecten aan te treffen. In dit gebied worden ook geregeld roofvogels waargenomen.

  • Wandelen
  • Pak je tijd
  • In de natuur

Praktische info

locatie

Parking 2 van Vloethemveld,
Diksmuidse Heirweg 6
8210 Zedelgem
België

beginuur
11h00
leden: €13.00 niet-leden: €15.00

Contactpersoon

Eddy Van de Walle - Linda Geldhof

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer