Domeinwandeling in Nieuwenhoven.

In de zeventiger jaren dreigde een belangrijk gedeelte van het domein Nieuwenhoven op genomen te worden voor bebouwing, toen verwierf de provincie Limburg het bosrijke gedeelte van ongeveer een 80 ha. Dit als doel natuur behoud en passieve recreatie. Het vroegere boswachtershuisje werd het bezoekerscentrum waar ook onze wandeling start. Aan de linker zijde een visvijver, een klein schalig waterzuivering, een honden weide en aan de andere zijde hoogstam boomgaard. Dit zijn de eerste ontdekkingen aan de ingang van het Domein Nieuwenhoven. Het bezoekers centrum aan de ingang van het domein is op bepaalde dagen en uren geopend voor bezoek. Het bos van Nieuwenhoven, van oudsher Galgenbos genoemd, is een restant van het Brudelholtwoud. In de 10 de eeuw werd het geschonken aan de abdij van Sint -Truiden die met de ontginning begon. Het deed dienst als buitenverblijf voor de abten van de abdij. Het bos is een parkbos van 161 ha. Aan de toegang tegenover de parkeerplaatsen is een zone van het bos ingericht als speelbos. Een speelbos is een zone waar jongeren vrij kunnen spelen, maar met respect voor planten en dieren. Hier kunnen ze naar hartelust ravotten zonder ze op de paden moeten blijven zo als in de ander bossen. Ook de jeugd verenigingen kunnen hier terecht voor hun bosspelen. Het Provincie domein beschikt over een ruime speeltuin. Deze is ingedeeld in verschillende zones volgens leeftijdcategorie en ligt net naast het terras van de brasserie 't Kelshof. In het fructurium vind je nieuwe aanplanting van lokale pruimen, appel- peren en kersenvaritëiten. Breng ook zeker een bezoek aan de bijenhal. Maak hiervoor eerst een afspraak.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 20 maart 2022 - 14:00
Praktische info

Geen voor inschrijvingen.       6 à 7 km.   Vertrek op de Parking om 14 uur.          Iedereen welkom.        Honden aan de lijn.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Provinciedomein Nieuwenhove aan de N722 Hasselt Sint Truiden
aan de N722 Hasselt Sint Truiden
3800 Sint-Truiden

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 50
Deelnameprijs leden
€1.50
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00
Deelnameinformatie

We leven nog steeds met  het Corona en houden ons aan de richtlijnen en maatregelen die ons opgelegd worden. Afstand houden en mondmaskers zullen er wellicht nog zijn.

Contactpersoon

Contactpersoon
Hermans Jos
h.jos124@gmail.com
0471/62.96.30
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!