Door de polders rond Verrebroek

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Verrebroek staat bekend als het ‘Verheyendorp’. De anatoom Philip Verheyen, een Vlaams geleerde van Europees formaat, werd in dit dorp geboren in 1648. In 1710 bezweek hij in Leuven aan een hevige koorts. Het bronzen borstbeeld op het Verheyenplein - waar onze wandeling start - werd in 1862 opgericht door de Oudheidkundige Kring van het Land van Waas. In de gevel van zijn geboortehuis (hoek Bloempot- en Waterstraat) werd een gedenksteen aangebracht. Hij troont eveneens in de gevel van het stadhuis in Leuven.
Voor we op stap gaan, bewonderen we eerst nog even de Sint-Laurentiuskerk. Dit is een driebeukige kruiskerk die tussen 1400 en 1765 in delen opgebouwd werd. Ze werd verschillende keren gerestaureerd en in 1944 beschermd als monument. Het koorgestoelte is afkomstig uit het voormalige Wilhelmietenklooster van Beveren. 

  • Wandelen
  • In de natuur
  • Avontuur
  • Cultuur
  • Actief

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie
beginuur
13h30
aantal deelnemers
10-100
leden: €1.00 niet-leden: €1.50
nuttige informatie voor deelnemers

Iedereen kan deelnemen aan deze wandeling , leden of niet leden Pasar.

Op tijd komen is hoffelijk tegenover andere deelnemers.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer