Wandeling in Vrasene WO 1-2

Wandeling in het teken van de herdenking WO 1-2

Tussen Fort Haasdonk en de Polder van Beveren bouwden de Duitsers zo’n 216 bunkers, bestaande uit elf verschillende types. Vooral in de zone tussen de spoorlijn Gent-Antwerpen en de linkeroeverinundatie (ten noorden van de Galgstraat te Beveren / Vrasene) bleef de linie vrijwel intact bewaard. De linie bestond hier meestal uit twee verdedigingslijnen, met enkele concentraties rond vermoedelijke steunpunten.

Bij de aanleg van de bunkerlinies werd gewerkt met gestandaardiseerde ontwerpen, die uitgevoerd werden in gewapend beton. Deze bunkers moesten hierbij bestand zijn tegen een beschieting met veldartillerie en 15cm granaten. Kenmerkend zijn de één meter dikke wanden aan vijandszijde, de andere wanden meten 0,5 meter. De dakbedekking varieert tussen 0,6 en 0,8 meter, de fundamentsplaat is ongeveer 0,5 meter dik.

Van de verschillende bunkertypes zijn vooral volgende types bewaard: waarnemingsbunkers (klein, middelmatig en groot), schootsbunkers, kanonbunkers, mitrailleurbunkers (groot en klein), troepenbunkers, troepen of peleton-overstebunkers, transmissiebunkers en magazijnbunkers.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 15 mei 2018 - 14:00 tem 17:00
Praktische info

Parking, aan de achterkant van het tuincemtrum. Begeleider zal daar tijdig aanwezig zijn met begeleiding. Er is voldoende plaats voor 25 wagens en dit in overleg met de zaakvoerder.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
AGRO & Tuin Verbraeken|
Zillebeek 110
9120 Vrasene

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 100
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.50
Deelnameinformatie

Deze wandeling staat open voor iedereen ook voor leden en niet leden van Pasar.

Contactpersoon

Contactpersoon
Van Bogaert Paul
vanbogaertpaul@gmail.com
0478 568254
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!