Ervaar de rust van de Moenebroek

De wandeling van 8,5 km start in het charmante dorpje Hemelveerdegem. Het lijkt net uit een boerenepos geplukt. Het dorpsplein bestaat uit een groot grasveld met in het midden een beukendreef die leidt naar de kerk. Ontdek de mooie plekjes. Beleef toffe momenten en hou er bijzondere ervaringen aan over!

De dorpskom is beschermd als dorpsgezicht sinds 1981. Maak op hetzelfde plein ook kennis met ‘Den Dikke van Sesjans’. Dit was ooit de naam van de stamvader van het Belgisch trekpaard. 

Verder wandel je langs akkers en weiden en door het natuurreservaat De Moenebroek. Hier stortte tijdens de Tweede Wereldoorlog een Lancaster bommenwerper brandend neer. Aan de ingang van het reservaat vind je een monument met de propellernaaf van één van de motoren.Het reservaat bestaat vooral uit moerasbos, bronnen en opborrelend grondwater. Daardoor is het hier altijd moerassig. Op het wandelpad zelf is het droog.

Naar het einde van de wandeling toe loop je langs het gecontroleerd overstromingsgebied van Hemelveerdegem. Het moet Geraardsbergen hoeden voor overstromingen zoals in 2010.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
woensdag 23 september 2020 - 00:00 tem zondag 21 maart 2021 - 00:00
Praktische info

Deze wandeling kan je doen wanneer je maar wil en met wie je wil. Op www.pasar.be/heerlijkeherfst vind je een wegbeschrijving, een kaartje en een GPX-bestand.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Sint-Jans-Plein
Sint-Jans-Plein
9571 Hemelveerdegem (Lierde)

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Kristin De Ligne
kristin.deligne@telenet.be
0474 37 88 76
Georganiseerd door

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!