Gaat NIET door Een sportieve wandeling langs de oevers van de "Hoëgne"

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Deze wandelroute langs de Hoëgne is de tweede populairste wandeling van Wallonië.

 Zelfs bij droog weer is er voldoende water in het riviertje om te kunnen genieten van de vele watervalletjes. Genieten zal je zeker!

 

Wat moet je weten en wat mag je verwachten van de wandeling?

  • De Hoëgne is een veenrivier die ontspringt in de Hoge Venen en deze route ligt in een sprookjesachtige vallei, op een boogscheut van Spa en Malmedy.
  • In het eerste deel wandelen we langs een gemakkelijk en soms breed wandelpad van 365 meter tot 515 meter hoogte. Niet ver van het hoogste punt start de wandelroute die pal naast het bergriviertje Hoëgne loopt.
  • Je maakt dus het mooiste traject van de wandeling langs de Hoëgne in dalende lijn. Ook je wandelsnelheid gaat in dalende lijn want soms is het klauteren over rotsen en boomwortels, maar dat maakt het net zo leuk.
     
  • Het water van de Hoëgne komt uit het veengebied Polleur op de Baraque Michel. Eerst is het een beekje maar vanaf de Pont du Centenaire krijgt het de allure van een klein riviertje. Het stroomt tussen rotsen in een dicht bebost gebied, dus vochtig en weinig zonlicht, daardoor zie je hier heel veel soorten mos en varens.
  • De wandeling langs de Hoëgne is al meer dan 120 jaar oud en hebben we te danken aan een inwoner van Sart, Léonard Legras. Hij zette de regio op de toeristische kaart.

 

De wandelroute in het kort

Dit pareltje van een wandeling door de vallei van de Hoëgne is zo'n 14 kilometer lang. Vlonderpaden, houten bruggetjes en bospaden leiden je door een mooi begroeid bos. Met varens en mossen die voor vele kleuren groen zorgen. Het groen van het bos staat weer in contrast met de donkere kleur van de rivier de Hoëgne. Deze rivier heeft haar bruinige tint te danken aan het ijzer dat in de grond zit. Het laatste deel van de route gaat via weilanden door open landschap. 

Ondanks dat je onderweg af en toe stijgt en daalt, is deze route prima te doen voor de meeste wandelaars. Gemiddeld doen wandelaars zo'n 3,5 uur over deze wandeling. Maar dat hangt er natuurlijk vanaf hoe vaak je wilt stoppen onderweg. Je wandelt namelijk langs zo veel mooie plekjes met watervalletjes, stroomversnellingen, rotsformaties en uitzichtpunten, dat je vast je pas inhoudt om te genieten.

  • Wandelen
  • Activiteit met gps of smartphone
Jalhay

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Wandeling Hoëgne
Roquez
49
Jalhay

beginuur
05h30
aantal deelnemers
5-25
leden: €10.00 niet-leden: €10.00
nuttige informatie voor deelnemers

Jullie zorgen zelf voor je treinticket, het ticket voor de bus nemen we terplaatste

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer