GEANNULEERD: groepswandeling in en om Balgerhoeke(Geannuleerd)

DEZE ACTIVITEIT WORDT OPGESCHORT VANWEGE DE CORONA-UITBRAAK EN BIJHORENDE MAATREGELEN. MOGELIJKS WORDT DE ACTIVITEIT VERPLAATST NAAR NOVEMBER 2021 OF HET VOORJAAR VAN 2022. VANAF 15 SEPTEMBER VIND JE HIER NIEUWE INFORMATIE OMTRENT DEZE WANDELING;

 

winterwandeling in en rond Balgerhoeke, parochie van Eeklo en van Adegem gescheiden door het Schipdonkkanaal.  Deze begeleide tocht start om 14.00 uur aan de kerk van Balgerhoeke (Eeklo) en is circa 7,5 km lang.   Je kan gratis deelnemen, maar er dient wel INGESCHREVEN TE WORDEN.

Balgerhoeke heeft erg te lijden gehad tijdens beide wereldoorlogen. De neogotische kerk is driemaal heropgebouwd moeten worden. Vlakbij gedenkt een Sherman-tank de bevrijding door Canadezen in september 1944. Daarnaast ligt de spoorhefbrug van de museumlijn Eeklo-Maldegem. We wandelen op een trage weg langs het Schipdonkkanaal tot aan de site van de alomgekende survival run.  Van daaruit volgen we grens met de gemeente Sint-Laureins. In dit gebied valt heel wat wild te bespeuren in de velden. Hier vertoont het landschap een dambordpatroon met weinig bebouwing en mooie uitzichten. We keren terug via de omgeving van de IVM-verbrandingsoven. Terug in het dorp kunnen we nog kennismaken met de grote schuilkelder onder het fraaie dorpspleintje.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 7 februari 2021 - 14:00 tem 16:15
Praktische info

Deze wandeling wordt gratis aangeboden.  ER DIENT WEL INGESCHREVEN TE WORDEN: dit kan vanaf 15 januari door het formulier op de website in te vullen. Of vroeger door een mail sturen naar pasarplus.meetjesland@gmail.com of via tel. 0494 03 67 81  (Mevr. Dominique Van Wijnsberge).

Er is voldoende parkeerruimte in de omgeving.

Gedetailleerde informatie over de wandeling en het parcours is te bekomen vanaf 5 januari 2021 bij Francine Calsyn, tel. 0498 23 69 37 of via pasarplus.meetjesland@gmail.com

Indien de maatregelen na 15 januari versoepeld worden, belandt de vrijetijdssector weer in code rood of code oranje.  Dit betekent dat er dat moment nog geen horecazaken toegankelijk zullen zijn en dus ook geen toiletten in de buurt zijn.  Wij kunnen de deelnemers helaas geen versnapering of drankje aanbieden.  Ook het uitwisselen van voorwerpen tijdens de wandeling zal niet mogelijk zijn. De deelnemers zullen nog steeds een mondkapje moeten dragen.  De inrichters ontvangen de deelnemers aan het kerkplein. Er hoeft geen deelnemingsgeld betaald te worden.  We dienen we vooraf over de namen en contactgegevens te beschikken voor contacttracing.  Deze gegevens worden enkel gebruikt voor contact in functie van contactopsporing om de coronacrisis in te dijken, voor het geval een besmetting gesignaleerd wordt. 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Kerk Balgerhoeke
Balgerhoeke 168 A
9900 Eeklo

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 25
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00
Deelnameinformatie

 

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Francine Calsyn
pasarplus.meetjesland@gmail.com
0498 23 69 37
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!