GEANNULEERD Lente-uitstap naar de Eurode regio(Geannuleerd)

Wij wandelen dit jaar in het land van Rode. Dit is de regio Kerkrade, Herzogenrath en omstreken zoals die vroeger bekend stond. Eeuwenlang zijn beide gemeenten erg verbonden met elkaar geweest en gebleven, getuige daarvan de Burg Rode, de Abdij Rolduc en de Baalsbruggermolen. In deze regio is lange tijd strijd geleverd tussen de graven van Saffenberg en de hertogen van Limburg. De huidige landsgrens, bepaald door het riviertje de Worm (of Wurm in het Duits), werd vastgelegd ten tijde van Napoleon. En het is dat riviertje dat tijdens onze wandeling een voorname rol zal spelen, want heel dikwijls zal hij in ons blikveld zitten.

Als je op een landkaart kijkt dan zie je in de regio die we aandoen heel veel bewoning met gemeenten als Kerkrade en Herzogenrath, en iets verderop het dichtbevolkte Aachen. En toch vonden wij bijna wonderbaarlijk een heel mooi stukje natuur te midden van al die drukke bebouwing.

De autocar brengt ons tot voor de poorten van de imposante abdij Rolduc, waar wij even een kijkje gaan nemen en een lekkere kop koffie/thee met een stukje taart voorgeschoteld krijgen. Daarna trekken wij onze (stoute) schoenen aan en zetten wij aan voor onze wandeling. Eerst nog enige tijd op Nederlandse bodem, maar toch al redelijk snel de Duitse natuur in. We proberen te genieten van de tocht die zowel door bos als open gebied gaat, klimmend en dalend, zoals een echte natuurwandeling moet zijn. Onderweg nemen we regelmatig een rustpauze om even rondom ons heen te kijken.

Na een drietal uurtjes stappen houden we halt in afspanning “Landhaus Wurmtal” waar we een soep aangeboden krijgen, en vrijblijvend kunnen drinken en even uitrusten. Helaas is picknick opeten binnen de zaak niet toegestaan. U zal dat ervoor of erna tijdens de wandeling moeten doen.

Onze namiddagtocht is wat korter maar daarom niet minder mooi en gevarieerd. En tot slot wacht ons een leuke receptie aan de autocar alvorens op te stappen en naar het restaurant te rijden: een goed burgerlijke Duitse keuken zoals we gewend zijn.

Na een heerlijk avondmaal begeven wij ons terug huiswaarts na een hopelijk mooie dag.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 23 mei 2020 - 08:00
Praktische info

Voorzie aangepast stevig schoeisel, bij voorkeur wandelschoenen.

Een wandelstok is zoals steeds sterk aan te bevelen en is een enorme hulp bij het klimmen en dalen.

Het eerste deel van de wandeling is 8,6km, het tweede deel is 6km

 

Waar vindt de activiteit plaats
Duitsland
Lokaal of vertrekplaats
Boudewijnplein aan de glasbollen
Boudewijnplein 1, Heusden-Zolder
3550 Heusden (Heusden-Zolder)

Deelname-informatie

Deelnemers
35 - 50
Deelnameprijs leden
€51.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 56.00
Deelnameinformatie

inbegrepen transport per autocar, een koffie/thee met gebakje bij aankomst, een middagsoep, een 2-gangen avondmaal, verzekering lichamelijke ongevallen niet inbegrepen zijn de dranken, behalve koffie of thee ‘s morgens. Je kan inschrijven voor deze prachtige daguitstap door het verschuldigde bedrag ten laatste tegen 12 mei te storten op rekening-nummer van Pasar: BE14 7845 8006 5783. De inschrijving is pas effectief na ontvangst van betaling Bij storting de vermelding Pasar, of KWB, of niet-lid opgeven, en graag ook Uw GSM nummer vermelden. Dit wordt enkel gebruikt om U eventueel te contacteren indien nodig. Belangrijk: Annulering na 12 mei kan tot gevolg hebben dat bepaalde kosten niet kunnen gerecupereerd worden, en dat U mogelijk geheel of gedeeltelijk Uw inschrijvingsgeld niet kunt terugbekomen.

Contactpersonen

Contactpersoon
Arnold Vinck
pasarheusden@gmail.com
0494432572
Georganiseerd door
In samenwerking met
KWB Heusden-centrum

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Eric Heyligen
pasarheusden@gmail.com
0475520499

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!