Herfstwandeling aan het water

Nadat we vorig jaar het glooiende landschap en de vergezichten van de Ourvallei hebben verkend, staat de herfstwandeling dit jaar in het teken van water. We gaan dit jaar richting Robertville. Daar ligt op de rivier de Warche een stuwmeer dat zorgt voor drinkwater voor de stad Malmedy en voor elektriciteit. We gaan ook een zijriviertje van de Warche verkennen: de Bayehon, gekend voor de hoogste natuurlijke waterval van België.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 13 oktober 2018 - 08:30
Praktische info

Om 8.30u vertrekken we op het Boudewijnplein in Heusden met de autobus. Rond 10u komen we dan aan in Robertville voor de koffie. Voormiddag vertrekken we dan voor een rustige wandeling vanaf de stuwdam van Robertville. We wandelen langs de oever met prachtig zicht op het meer richting Champagne. Op school hebben we geleerd dat water steeds waterpas staat, dus we moeten ons niet aan te veel hoogteverschillen verwachten. Na 4,5km komen we dan aan in Champagne waar we in het lokale dorpscafé iets kunnen drinken en ons lunchpakket kunnen opeten. Namiddag trekken we naar Longfaye voor de wandeling van 9km langs verschillende kabbelende riviertjes. We vertrekken in het dal van de Bayehon en volgen het riviertje stroomafwaarts. Dan volgen we stroomopwaarts een zijriviertje tot de bron om via het plateau met enkele mooie vergezichten terug bij de Bayehon uit te komen. Via de beroemde waterval op de Bayehon komen we dan aan bij de autobus waar ons een lekker glaasje wacht. Na de receptie rijden we terug naar Auberge Du Lac in Robertville voor het avondmaal:

Kervelroomsoep / vlees: Kalkoengebraad met roomsaus en bijhorende garnituur / Vanille-ijs met framboos en chocolade

ofwel

Kervelroomsoep / vis: Forelfilet in een papillot met garnituur / Vanille-ijs met framboos en chocolade                                                                                                     

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Luik
Lokaal of vertrekplaats
Boudewijnplein Heusden Centrum
Boudewijnplein
3550 Heusden-Zolder

Deelname-informatie

Deelnemers
35 - 54
Deelnameprijs leden
€48.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 53.00
Deelnameinformatie

De wandelingen gaan ook dit jaar bijna volledig over onverharde wegen met onvermijdelijk wat boomwortels en stenen. Daarom raden we stevige wandelschoenen aan. Een wandelstok kan een handig hulpmiddel zijn. De hoogteverschillen zijn minder dan vorig jaar. Er zijn nergens lange steile beklimmingen.

Goed om weten: Neem een picknick mee voor het middageten: Het café in Champagne serveert enkel drank: frisdrank, bier, koffie en minute soep maar spijtig genoeg geen Champagne.

Deelnameprijs: inbegrepen transport per autocar, een koffie/thee bij aankomst, receptie, het driegangen avondmaal keuze hoofdgerecht kalkoengebraad of forelfilet (excl. drank), verzekering lichamelijke ongevallen en fooi buschaufeur: het verschuldigde bedrag ten laatste op 30 september storten op het rekeningnummer van Pasar: BE14 7845 8006 5783
Vermeldt a.u.b. ook in de mededeling uw keuze vlees of vis en uw GSM nr. Uw GSM nr. houden wij niet bij maar dient enkel om eventueel contact op te nemen voor deze activiteit.

Annulering na 30 september kan tot gevolg hebben dat bepaalde kosten niet kunnen gerecupereerd worden.

Contactpersoon

Contactpersoon
Jos Willems
pasarheusden@gmail.com
0496/211992
Georganiseerd door
In samenwerking met
KWB Heusden-Centrum

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!