Herfstwandeling, flirtend met de Hoge Venen

Om 8.30u vertrekken we op het Boudewijnplein in Heusden met de autobus. Iets voor 10:00u arriveren we aan hotel/restaurant Beau Site voor de koffie, daarna even de bus op naar ons eerste vertrekpunt. De voormiddag vullen we met een wandeling van 4,5km in de omgeving van Ster. We klimmen ruim 60m de heuvel op, afwisselend door bos en open terrein, en genieten van de vergezichten die zich aan onze blikken presenteren. Terug even de bus op naar Beau Site voor een picknick met verplichte consumptie.In de namiddag trekken we naar Solwaster voor de grotere wandeling van 8,5km. Gedurende de eerste helft van deze wandeling stijgen we van 360m naar 510m langs een mooi parkoers met steeds het riviertje La Statte in de onmiddellijke nabijheid. Tijden deze klim passeren we een watervalletje, de Cascade des Nutons, en passeren we tweemaal de Rocher de Bilisse, eenmaal onder en eenmaal bovenop, van waaruit we een mooi uitzicht over de omgeving krijgen. De hoogtemeters die we gestegen hebben dalen we uiteraard in het tweede stuk van de wandeling, om tot slot terug aan te komen bij de autobus waar ons een lekker glaasje wordt geserveerd. Na de receptie rijden we terug naar Beau Site voor het avondmaal: dagsoep, keuze hoofdgerecht ofwel vlees: stoverij van everzwijn op zoete wijze met veenbessencompot en frietjes, ofwel vis: gebakken forelfilet met Ardeense saus en frietjes.We sluiten af met een Dame blanche.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 26 oktober 2019 - 08:30
Praktische info

We vertrekken met de autocar om 08.30u op het Boudewijnplein te Heusden-Zolder.

De wandelingen gaan ook dit jaar grotendeels over onverharde wegen met onvermijdelijk boomwortels en stenen. Daarom raden we ten stelligste stevige wandelschoenen aan.

Een wandelstok kan een handig hulpmiddel zijn en is zeker geen overbodige luxe.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Luik
Lokaal of vertrekplaats
Boudewijnplein, glasbollen
Boudewijnplein 1, Heusden-Zolder
3550 Heusden (Heusden-Zolder)

Deelname-informatie

Deelnemers
35 - 54
Deelnameprijs leden
€50.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 55.00
Deelnameinformatie

Deelnameprijs: inbegrepen transport per autocar, een koffie/thee bij aankomst, receptie, het driegangen avondmaal keuze hoofdgerecht stoverij (S) of forelfilet (F),exclusief drank, verzekering lichamelijke ongevallen en fooi buschauffeur.

Annulering na 17 oktober kan tot gevolg hebben dat sommige kosten niet kunnen gerecupereerd worden, en dat U geheel of gedeeltelijk Uw inschrijvingsgeld kwijt zijt.

Contactpersonen

Contactpersoon
Jos Willems
pasarheusden@gmail.com
0496/211992
Georganiseerd door
In samenwerking met
KWB Heusden-centrum

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Arnold Vinck
pasarheusden@gmail.com
0494/432572

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!