Herfstwandeling La Gleize

Onze jaarlijkse klassieker. Dit jaar iets rustiger zonder spectaculair geklim, maar toch met mooie vergezichten en (hopelijk) kabbelend water in de rivier(tjes). Dit jaar gaan we wandelen in en rond La Gleize. Dit dorpje is vooral gekend van het historisch feit dat hier het Ardennenoffensief van de Duitsers in december 1944 tot staan is gebracht door de Amerikanen. Getuige hiervan is de originele Duitse Tiger tank die nog steeds aan de kerk geparkeerd staat. Er is ook een museum waar je alles te weten komt van deze historische gebeurtenis. Na de koffie beginnen we aan onze korte voormiddagwandeling. We dalen af vanuit La Gleize naar de rivier de Amblève met prachtige uitzichten over de vallei. Onderweg kruisen we een spectaculaire spoorwegbrug over de rivier. Na 5 km komen we aan bij de gekende watervallen van Coo. In Coo kunnen we in een van de vele horecazaken terecht om iets te drinken. Na de middagpauze rijden we met de autobus terug naar La Gleize voor de namiddagwandeling van 8 km. Deze wandeling gaat langzaamaan omhoog zodat we van mooie vergezichten kunnen genieten. De 2de helft van de wandeling loopt langs de oevers van het pittoresk riviertje le Roannay waarvan de bodem bezaaid ligt met de typische rotsblokken.

Als je geen zin hebt voor de namiddagwandeling, kan je een bezoek brengen aan het "December 1944" museum. De inkom van 7,5€ is niet inbegrepen in de prijs van deze uitstap. Na de wandeling of het bezoek aan het museum is er onze traditionele receptie aan de autobus en rijden we terug naar Le vert de Pommier voor het avondmaal: • Voorgerecht: Streekpaté met uienconfituur • Hoofdgerecht: Gehaktballen op Luikse wijze met salade en frietjes OF Forelfilet “meunière” • Dessert: Appeltaart

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 22 oktober 2022 - 08:30
Praktische info

De wandelingen gaan grotendeels over onverharde wegen in de vallei van de Amblève, gekend van de vele stenen en rotsen. Daarom raden we stevige wandelschoenen aan. Een wandelstok kan een handig hulpmiddel zijn.

Neem een picknick mee voor het middageten en voldoende drinken voor onderweg tijdens de wandelingen.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Luik
Lokaal of vertrekplaats
Boudewijnplein
Boudewijnplein 1
3550 Heusden (Heusden-Zolder)

Deelname-informatie

Deelnemers
30 - 50
Deelnameprijs leden
€56.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 61.00
Deelnameinformatie

Deelnameprijs: inbegrepen transport per autocar, een koffie/thee bij aankomst, receptie, het driegangen avondmaal, verzekering lichamelijke ongevallen en fooi buschauffeur:.

Prijs is exclusief dranken behalve de koffie/thee 's morgens bij aankomst.

Je kan inschrijven door het verschuldigde bedrag vóór 14 oktober 2022 te storten op het rekeningnummer van Pasar: BE14 7845 8006 5783
 met vermelding van uw keuze voor het hoofdgerecht: (B) voor bouletten of (F) voor forel. Ook Uw GSM nr vermelden in de mededeling. Dat gegeven dient enkel om eventueel contact op te nemen voor deze activiteit en eventueel voor COVID contact tracking.

Annuleren na 14 oktober of no-show kan/zal kosten meebrengen waardoor U gedeeltelijk of zelfs geheel Uw inschrijvingsgeld kunt kwijt zijn.

Contactpersonen

Contactpersoon
Jos Willems:
pasarheusden@gmail.com
0496/211992
Georganiseerd door
In samenwerking met
KWB Heusden-Centrum

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Koen Vandecruys
pasarheusden@gmail.com
0478/662635

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!