Hoppefeest

Medewerking aan de hoppefeesten van Kapelle-op-den-Bos.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 16 september 2018 - 10:00
Praktische info

Plaats: Microbrouwerij Den Triest Trieststraat 24 1880 Kapelle-op-den-Bos

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00

Contactpersoon

Georganiseerd door
In samenwerking met
KWB

 

 

H)op smaak is een project van de regio Groene Gordel van de provincie Vlaams-Brabant die alle facetten van HOP in de kijker zet. Met steun en medewerking van de provincie worden hopplukken, fietstochten, wandelingen, hopfeesten georganiseerd in onze en de omliggende gemeenten.

Tijdens de Dag van de Landbouw zetten jaarlijks een 50-tal bedrijven hun deuren open voor iedereen die kennis wil maken met de hedendaagse Vlaamse land- en tuinbouw.

Vanaf 10.00 uur ben je welkom om mee hop te plukken. Onder begeleiding van brouwer Marc Struyf kan je in een gezellig kader, omgeven met een vleugje muziek, het proces van het bier van Microbrouwerij Den Triest ontdekken. Nieuwsgierigen krijgen ook de kans om de microbrouwerij te bezoeken en te proeven van de lokale bieren.

Vanaf ’s middags wordt de Trieststraat omgetoverd tot één groot volksgebeuren. Zo kan je leren kantklossen en je eerste pasjes in de Ierse danswereld zetten. Naar hartenlust kan er gesmuld en gedronken worden van zelfgemaakte producten op de zelfgemarkt. Kinderen krijgen de kans om zorgeloos te ravotten en kunnen uitblazen tijdens een tractortocht met (groot)ouders.

Mensen die volop willen genieten van de natuur en de mooie wandelpaden die De Triest in Kapelle Oost te bieden heeft, kunnen afzakken voor een recreatieve wandeling. Pasar Kapelle-op-den-Bos neemt die dag mensen met dementie mee op pad in het kader van het project De Alzheimer Code, een sociaal en cultureel initiatief dat pleit voor een respectvol en genuanceerd beeld over mensen met dementie en dat een riem onder het hart steekt van wie mensen met dementie bijstaat. Bij de wandeling zal een kortere route voor rolstoelgebruikers voorzien worden en kan vervoer ingelegd worden naar de site van de festiviteiten.

Doorlopend zijn er ook dansdemonstraties en zorgen de plaatselijke fanfares voor een vleugje muziek.

Een mooi moment om in een prachtig kader afscheid te nemen van de afgelopen zomermaanden.

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!