Kaart en Kompaswandeling in Averbode

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Avontuurlijk aangelegd ? Genieten van de natuur... Het noorden kwijt raken ? Zalig nagenieten… ook al kan het al eens de mist ingaan. Plezier maken met vrienden... Wie vorige jaren al meegedaan heeft, zal ook dit jaar hopelijk wel de kriebels voelen. Heb je het nog nooit gedaan? Spreek dan eens af met vrienden en ga d’r voor. Een mooie namiddag in de natuur en avontuurlijk wandelen dit voor jong en oud.

Bij deze kaart en kompas wandelen we vooral door het natuurreservaat Averbode bos en heide.

Dit natuurgebied ligt in de gemeenten Tessenderlo, Laakdal en Scherpenheuvel-Zichem op het punt waar de provincies Antwerpen, Limburg en Brabant elkaar raken. Het gebied is gelegen rond de abdij van Averbode en is meer dan 1000 ha groot. Het is een landschap dat sterk door de mens is beïnvloed.  De geschiedenis is bekend vanaf de 12de  eeuw toen de norbertijner abdij werd gesticht.  In 1134-1135 werd de abdij gebouwd op een zanderige heuvelrug. Doorheen de geschiedenis verwierf ze steeds meer grond rond haar gebouwen en gebruikte deze voor land- en bosbouw.

  • Wandelen
  • Natuur
  • Avontuur
Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Kleine Parking
Boonstraat 45
3271 Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
België

beginuur
13h00
aantal deelnemers
3-12
leden: €10.00 niet-leden: €10.00
nuttige informatie voor deelnemers
  • Deelname 10 € per ploeg + 1 € per ploeglid. Kinderen t/m 12 jaar gratis
  • Stort bij inschrijving 10 € op rekening BE32  7885 3279 7902 met vermelding Kompas, aantal deelnemers en één contactpersoon.
  • Iedereen is van harte welkom maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer