Kalloseputten wandeling

We wandelen in het natuurgebied 'Kalloseputten'.  Dit gebied is aangelegd ter compensatie van de uitbreiding Antwerpse Haven.  In dit waterrijk biotoop zijn vooral watervogels, maar ook weidevogels gehuisvest.   Je verrekijker en/of fototoestel niet vergeten. Rietveld Kallo (47 ha) vormt samen met het aangrenzende Groot Rietveld (80 ha) één groot rietland. Het biedt onderdak aan tal van beschermde vogels, vissen en amfibieën.  Via steigers duik je het gebied in en aan de hoger gelegen vogelkijkwand heb je een mooi uitzicht over het hele gebied.  Sommige delen van het wandelpad zijn niet toegankelijk tijdens het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juni). Groot Rietveld is een ouder rietveld. In het dichte riet schuilen bedreigde reigerachtigen zoals de roerdomp. Ze vertoeven er in het  gezelschap van zangvogels. Konikpaarden grazen vooral op de droge opgespoten delen van het gebied. Hun graaswerk houdt het groene mostapijt van deze zandige terreinen in stand. Een wandelpad over de dijken leidt je rond het rietveld. De vlierstruiken op deze dijken bieden voldoende beschutting zodat je ongezien kunt kijken naar al wat leeft in het riet. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en erfgoed, dan ben je hier op het goede adres. De verdedigingsgracht het Lange Eind en het schansrestant Put van Fien waren belangrijke verbindingselementen in de historische fortengordel en verdedigingslinie rond Antwerpen.

 

 

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 20 maart 2018 - 13:30 tem 17:00
Praktische info

Vooraf inschrijven is niet nodig.

De totale afstand is ongeveer 10 km.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Kallose putten wandeling.
Kallodam ( vlakbij de sporthall - De Perel ) -
9120 Kallo

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 100
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.50
Deelnameinformatie

Deze wandeling staat open voor iedereen. Ook hondenliefhebbers zijn welkom.

Contactpersoon

Contactpersoon
STUER OREL
orel.stuer@telenet.be
0499 76 02 12
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!