Kazemattenwandeling en bezoek aan het huis Merghelynck te Ieper

De herdenkingsjaren i.v.m. WO I liggen nu achter ons. Het waren zeer drukke jaren voor Ieper en omgeving. Maar Ieper is veel meer dan WO I. Zo hebben we de vestingen van Ieper. Ze zijn de best bewaarde van het land. Hun verhaal begint tien eeuwen geleden, toen de stand ontstond aan de oevers van de Ieperlee. Eerst waren het niet meer dan aarden wallen met grachten. Later kwamen er stenen muren en torens. Nog later groeiden ze uit tot een complex geheel met bastions, voorversterkingen, grachten en muren. Onze wandeling brengt ons ook langsheen de gerestaureerde kazematten, ijskelder, via sluipgang naar passerelle over Kasteelgracht naar souterrains in Hoornwerk, over Vaubanvestingen naar de Rijselpoort.

Een ander, minder gekend juweel in Ieper, is het herenhuis Merghelynck.Het is een perfecte reconstructie van het gebouw uit 1774. In prachtig aangeklede salons en boudoirs zie je originele Franse stijlmeubelen, schilderijen en zilverwerk, gered uit de branden van WO I. Er is ook een unieke collectie Chinees en Japans porselein. De gids neemt ons mee op een ludieke manier over het wel een wee van de familie Merghelynck.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 25 mei 2019 - 12:15
Praktische info

Plaats van afspraak: Onthaalcentrum Kazematten, Bollingstraat 1, Ieper (gratis parkeren op de Leopold III-laan, nabij rondpunt.) Van daaruit kan je via de wandelbrug over het water (= Poternepad), en dan rechts naar de Bollingstraat wandelen. Het onthaalcentrum ligt nabij de Menenpoort.

Verzamelen vanaf: 13u15de wandeling start (stipt!) om 13u30!

Telefonisch inschrijven kan via Linda Van Acker op 050/825190 of 0473/381866, en dit voor maandag 6 mei 2019.

Rekeningsnummer: BE31 7765 9130 7855 op naam van Pasar Loppem

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Onthaalcentrum Kazematten
Bollingstraat 1
8900 Ieper

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 25
Deelnameprijs leden
€11.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 14.00
Deelnameinformatie

Inbegrepen in de prijs: Wandeling met gids vestingen & kazematten, bezoek met gids aan het herenhuis Merghelynck, toegang tot Merghelynck en een drankje tijdens de pauze, verzekering.

Einde activiteit om 18u. Tip!: Men kan de innerlijke mens gaan versterken en om 20u. de Last Post bijwonen onder de Menenpoort!!!

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Linda Van Acker
linda.vanacker@telenet.be
050825190 Gsm: 0473381866
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!