Kompas- of Gps-wandeling in Boortmeerbeek

Avontuurlijk aangelegd ? Genieten van de natuur... Het noorden kwijt raken ? Zalig nagenieten… ook al kan het al eens de mist ingaan. Plezier maken met vrienden... Wie vorige jaren al meegedaan heeft, zal ook dit jaar hopelijk wel de kriebels voelen. Heb je het nog nooit gedaan? Spreek dan eens af met vrienden en ga d’r voor. Een mooie namiddag in de natuur én avontuurlijk wandelen.

Onze kaart en kompastocht  gaat door twee natuurgebieden: Pikhakendonk en het Boortmeerbeeks broek.

 • Het  eerste gebied kreeg zijn naam van de doornige hagen die er groeien. Bijna overal in Vlaanderen zijn die hagen rond akkers en weiden verdwenen, maar in Pikhakendonk hebben de landbouwers het oude cultuurlandschap bewaard.  Mei- en sleedoorn zijn een goede nestplaats, schuilplaats en voedselbron voor vogels en andere dieren. Een donk is een verhoging in het landschap, een zandig eilandje duizenden jaren geleden gevormd toen een rivier de bodem uitschuurde.
 • ‘Broek’ is een oud Nederlands woord voor moeras. Het Boortmeerbeeks Broek is een uitgestrekt valleigebied met natte weilanden, akkers, broekbossen en enkele zandige hoogtes. Het is een waterrijk gebied, met veel sloten, beken en poelen. Vooral de overgangen van nat naar droog maken het gebied erg interessant, omdat ze een thuis bieden aan een brede waaier van planten en dieren.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 30 juni 2019 - 13:00
Praktische info

Starten kan vanaf 13.00 met een interval van 15 min. Wie eerst inschrijft heeft dus de eerste keuze.

Meebrengen : GPS of Kompas, meetlat, potlood, papier. Opgeladen GSM Stevige wandelschoenen. Iedere ploeg ontvangt één streekkaart van de streek.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Brasserie Perfect
Dorpplaats 2
3190 Boortmeerbeek

Deelname-informatie

Deelnameinformatie
 • 10 € per ploeg + 1 € per ploeglid. Kinderen t/m 12 jaar gratis
 • Enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd
 • Inschrijven is voor deze activiteit verplicht en dit voor 16 juni via mail naar PasarSKW@gmail.com. Vermeld het aantal deelnemers, namen van de deelnemers en één contactadres, GSM-nr, mailadres en een voorkeur van vertrekuur.  
 • Stort vervolgens 10 € op rekening BE32  7885 3279 7902

Contactpersonen

Contactpersoon
Rudy Liekens
PasarSKW@gmail.com
0476 342 825
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Jan Kersemans
PasarSKW@gmail.com
0473 636 023

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!