Kompas- of GPSwandeling door Heverleebos

Avontuurlijk aangelegd ? Genieten van de natuur... Het noorden kwijt raken ? Zalig nagenieten… ook al kan het al eens de mist ingaan. Plezier maken met vrienden...

Wie vorige jaren al meegedaan heeft, zal ook dit jaar hopelijk weer de kriebels voelen. Heb je het nog nooit gedaan? Spreek dan eens af met vrienden en ga d’r voor. Een mooie namiddag in de natuur én avontuurlijk wandelen.

Heverleebos is een bosgebied ten zuiden van de stad Leuven en is 635 ha groot. Het is een gemengd bos met Amerikaanse eik, beuk, grove den en Corsicaanse den. Nabij de E40 en de Naamsesteenweg  bevindt zich een arboretum met diverse uitheemse boomsoorten. De zuidwestelijke tip van het Heverleebos grenst aan het toeristisch populaire Zoet Water met de Minnebron en de Onze-Lieve-Vrouw van Steenbergenkapel

Voor de mensen met kaart en kompas: KOMPASSCHIETEN :Je legt de kaart voor je en zoekt punt A op. Het is handig om de kaart eerst te oriënteren (naar het noorden te leggen). Leg het kompas op de kaart met een van de lange kanten tegen punt A aan. Bij een Recta kompas schuif je bovendien het spiegeltje terug in het doosje, zodat je door de kompasring heen de kaart kunt zien. Heeft het kompas een deksel, klap het dan open. Draai het hele kompas zo dat de noord-zuid lijnen op de kompasring in dezelfde richting wijzen als de noord-zuid lijnen op de kaart. Het noorden van de kompasroos wijst dan naar het kaartnoorden. De kant van het kompas waar bij een vizierkompas het vizier zit of bij een kaartkompas de pijl op het kompashuis naar toe wijst, wijst nu precies in de richting van punt B. Als je bovendien nog weet hoe ver punt B van punt A ligt, kun je met behulp van de schaal berekenen hoeveel centimeter dat op de kaart is. Leg een liniaal langs het kompas en pas dat aantal centimeters erop af. Je komt uit bij punt B. De richting die je op de kaart uitgezet hebt is de kaarthoek van A naar B.

Voor de GPS'ers : PEIL EN GA : met peil en ga zoek je naar een onbekend punt. Je stelt op je GPS de richting in die je wenst te lopen, en vervolgens de afstand. De koerswijzer houdt je dan op de rechte lijn naar dit punt (of naar een oneindig punt indien je geen afstand instelt). Wanneer je zowel de richting als afstand projecteert, doe je in feite hetzelfde als een waypoint projecteren.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 24 juni 2018 - 13:00
Praktische info

Start : vanaf 13.00 met een interval van 15 min. Wie eerst inschrijft heeft dus de eerste     keuze.

Inschrijven is voor deze activiteit verplicht en dit voor 10 juni via mail naar PasarSKW@gmail.com

Vermeld het aantal deelnemers, namen van de deelnemers en één contactadres, GSM-nr, mailadres en een voorkeur van vertrekuur.  

Stort vervolgens 10 € op rekening BE32  7885 3279 7902

Meebrengen : GPS of Kompas, meetlat, potlood, papier. Opgeladen GSM Stevige wandelschoenen.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Brasserie 500
Naamsesteenweg 500
3001 Heverlee

Deelname-informatie

Deelnameinformatie

 Deelname : 10 € per ploeg + 1 € per ploeglid. Kinderen t/m 12 jaar gratis

Contactpersoon

Contactpersoon
Rudy Liekens
PasarSKW@gmail.com
04 76 34 28 25
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!