Langs de waterkant - Dagtocht Aarschot - Diest

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Langs de Demer van Diest tot Rotselaar zijn er 5 kunstwerken geplaatst als een soort ontmoetingsplaatsen langs het water.

In Diest aan de Demer zijn er zitbanken in de vorm van een kanon (oorlog met de Hollanders), Zichem heeft een boot (platbodem) als kunstwerk. In Langdorp, aan de vroegere aanlegplaats voor boten, staat een (kronkelende ) picknicktafel  van 35 meter die de meanders van de waterloop voorstellen. In Betekom is de brug over de Demer versierd met Cortenstaal, alsook het vroeger tolhuisje en in Werchter kan men het “zwevende wandelpad” tussen de boomkruinen bewandelen.

Deze dagwandeling wordt georganiseerd door Pasar Bekkevoort om hun 40-jarig bestaan te vieren en op het trraject bevinden zich 3 van de 5 Demerkunstwerken.

Geoefende stappers worden uitgenodigd de ganse wandeling samen met ons af te leggen, anderen kunnen een gedeelte van het parcours afleggen.

  • Wandelen
  • Kies de waterkant
Diest

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Vertrekplaats: station Diest
Stationsplein 1
3290 Diest
België

beginuur
08h30
aantal deelnemers
10-40
leden: €1.00 niet-leden: €1.00

deel Activiteit

in samenwerking met
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer