Langs de waterkant - Dagtocht Aarschot - Diest

Langs de Demer van Diest tot Rotselaar zijn er 5 kunstwerken geplaatst als een soort ontmoetingsplaatsen langs het water.

In Diest aan de Demer zijn er zitbanken in de vorm van een kanon (oorlog met de Hollanders), Zichem heeft een boot (platbodem) als kunstwerk. In Langdorp, aan de vroegere aanlegplaats voor boten, staat een (kronkelende ) picknicktafel  van 35 meter die de meanders van de waterloop voorstellen. In Betekom is de brug over de Demer versierd met Cortenstaal, alsook het vroeger tolhuisje en in Werchter kan men het “zwevende wandelpad” tussen de boomkruinen bewandelen.

Deze dagwandeling wordt georganiseerd door Pasar Bekkevoort om hun 40-jarig bestaan te vieren en op het trraject bevinden zich 3 van de 5 Demerkunstwerken.

Geoefende stappers worden uitgenodigd de ganse wandeling samen met ons af te leggen, anderen kunnen een gedeelte van het parcours afleggen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 25 maart 2023 - 08:30
Praktische info

Trein in Diest om 8.55u Spoor  1
Tussenstops Zichem 9.00u -  Testelt  9.04u -  Langdorp 9.09u Aankomst Aarschot 9.13u
Zelf picknick meebrengen. Deelnemers kopen zelf hun treinticket. Deelnemen kost € 1 (wandeling-borrel en verzekering  inbegrepen)

9.30u: start wandeling aan voorzijde station Aarschot .
Omstreeks 10.35 korte stop in Langdorp aan lange picknicktafel.  (Demerkunstwerk)
2.15u (ongeveer) aankomst station Testelt. Picknick gebruiken in een plaatselijke kroeg (mits dranken gebruiken van de zaak) .

Namiddag
Start wandeling om 13.30u,  wandelaars kunnen afhaken in Testelt  (er is ieder uur een trein naar Diest).
Stappers die enkel in de namiddag wensen te wandelen kunnen hier aansluiten. Verder stappen tot in Zichem aan het station (aankomst rond 14.35u- stappers kunnen afhaken of ook aansluiten) ( Kunstwerk Demerschuit)
16.05u (ongeveer) aankomst station Diest. Voor de liefhebbers die het Demerkunstwerk (kanon) in Diest willen bewonderen moeten nog 800m onder begeleiding verder stappen over de stadswallen tot aan het Boerenkrijgplein en ook terug keren naar het station.

De treinen vanuit Aarschot naar Diest (ieder uur) van 12.47u, 13.47u, 14.47u stoppen in Testelt en Zichem. Treinen vanuit Diest naar Aarschot (ieder uur) 12.55u, 13.55u stoppen in Zichem en Testelt. De wandelafstand van Aarschot tot het station van Testelt is 11 km en van Aarschot tot station van Zichem is het 15,4 km, tot het station van Diest is de afstand 21,4 km. Momenteel zijn er werken rond het station van Diest.  Nieuw is ook dat parkeren aan het station betalend is.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Vertrekplaats: station Diest
Stationsplein 1
3290 Diest

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 40
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Florent Beylemans
flor.beylemans@skynet.be
013 32 28 00
Georganiseerd door
In samenwerking met

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!