Langs waterlopen wandeling in Wellen

Wandeling langs de 2 waterlopen die het natuurgebied 'Grote Beemd' in Wellen omsluiten. Vertrekken doen we aan het openlucht zwembad 'Maupertuus', Volgen de rivier 'De Herk' tot aan de 'Bodemstraat', de enige verkeersweg die het gebied doormidden snijdt. Hier bevindt zich één van de regelsluizen van de overstromingsbekkens die de grote overstromingen benedenwaarts moeten oplossen bij hevige aanhoudende regen. Vanaf dan volgen we de 'Kleine Herk' die het gebied ten oosten afsluit en stroomopwaarts kronkelend ons naar naar het centrum begeleid. Tenslotte bereiken we het centrum van Wellen met zijn kerk, met een toren gebouwd met silexstenen, De Neo-gotische kapel (mooie muurbekledingen en interieur) ligt te zuiden van de kerk en het enige overblijvende monument van het vroegere klooster. Midden op het plein het monument ter ere van de gesneuvelden van de oorlogen 14-18 en 40-45. Via de Molenstraat bereiken we de dorpsmolen op de 'Herk'. We steken de rivier over en staan nu in de 'Broekbeemd', een drassig, moerasachtig natuurgebied ten zuiden van de dorpskern. Via een klein stukje wandelpad komen we terug in het dorpscentrum tegenover het gemeentehuis. Naast de 'Herk', die het dorp doorloopt volgen we het voetpad stroomafwaarts, steken de Vloeiherk over en naast het restaurant slaan we het wandelpad rechts in naar het noorden. Even verder zien we de witte 'Graetmolen' al liggen. Over de brug van de rivier volgen we de rivier terug stroomafwaarts en bereiken ten slotte opnieuw het zwembad van Wellen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 18 oktober 2020 - 14:00
Praktische info

Geen voorinschrijving, wel rekening houdend met de corona maatregelen (afstand houden, mondmasker in bezit hebben en eventueel gebruiken)

Afstand 6,7 km (kan eventueel ingekort worden).

Verzamelen aan de ingang van het zwembad 'Mauperyuus', gelegen achter het 'Jeugdheem Reynaert' in de Bampstraat te 3830 Wellen.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Openlucht zwembad Maupertuus
Bampstraat 11a
3830 Wellen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.50
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

Geen voorinschrijving nodig.

Gepast geld A.U.B. Zodat we niet moeten wisselen (corona-proof)

Geen koffie pauze onderweg (wegens corona). Breng je eigen drank mee. Geen afval achterlaten in de natuur, je kan dit in het centrum wel kwijt.

Geen rolstoel of buggy mogelijkheid

Aangepaste kledij en schoeisel (afhankelijk van de omstandigheden)

Contactpersoon

Contactpersoon
Hermans Jos
h.jos124@gmail.com
0471-629630
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!