Langs waterlopen wandeling in Wellen

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Wandeling langs de 2 waterlopen die het natuurgebied 'Grote Beemd' in Wellen omsluiten. Vertrekken doen we aan het openlucht zwembad 'Maupertuus', Volgen de rivier 'De Herk' tot aan de 'Bodemstraat', de enige verkeersweg die het gebied doormidden snijdt. Hier bevindt zich één van de regelsluizen van de overstromingsbekkens die de grote overstromingen benedenwaarts moeten oplossen bij hevige aanhoudende regen. Vanaf dan volgen we de 'Kleine Herk' die het gebied ten oosten afsluit en stroomopwaarts kronkelend ons naar naar het centrum begeleid. Tenslotte bereiken we het centrum van Wellen met zijn kerk, met een toren gebouwd met silexstenen, De Neo-gotische kapel (mooie muurbekledingen en interieur) ligt te zuiden van de kerk en het enige overblijvende monument van het vroegere klooster. Midden op het plein het monument ter ere van de gesneuvelden van de oorlogen 14-18 en 40-45. Via de Molenstraat bereiken we de dorpsmolen op de 'Herk'. We steken de rivier over en staan nu in de 'Broekbeemd', een drassig, moerasachtig natuurgebied ten zuiden van de dorpskern. Via een klein stukje wandelpad komen we terug in het dorpscentrum tegenover het gemeentehuis. Naast de 'Herk', die het dorp doorloopt volgen we het voetpad stroomafwaarts, steken de Vloeiherk over en naast het restaurant slaan we het wandelpad rechts in naar het noorden. Even verder zien we de witte 'Graetmolen' al liggen. Over de brug van de rivier volgen we de rivier terug stroomafwaarts en bereiken ten slotte opnieuw het zwembad van Wellen.

  • Wandelen
  • Dag van de Trage Weg
Wellen

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Openlucht zwembad Maupertuus
Bampstraat 11a
3830 Wellen
België

beginuur
14h00
leden: €0.50 niet-leden: €1.00
nuttige informatie voor deelnemers

Geen voorinschrijving nodig.

Gepast geld A.U.B. Zodat we niet moeten wisselen (corona-proof)

Geen koffie pauze onderweg (wegens corona). Breng je eigen drank mee. Geen afval achterlaten in de natuur, je kan dit in het centrum wel kwijt.

Geen rolstoel of buggy mogelijkheid

Aangepaste kledij en schoeisel (afhankelijk van de omstandigheden)

Contactpersoon

Hermans Jos

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer