Met je gps “kompasschieten” langs domein Roosendael, Nete en Battenbroek(Geannuleerd)

Enige basiskennis en ervaring met je gps is vereist om aan deze activiteit zelfstandig deel te nemen. Bij het vertrek krijg je weliswaar uitleg over hoe het werkt.

Wil je dit 'kompasschieten' graag leren, maar voel je je nog niet zeker genoeg, dan kan je inschrijven voor een begeleiding door een ervaren gps-gebruiker om 15.00 uur.

Aan het vertrekpunt vind je de notities met een richting en een afstand en je tracht hiermee door middel van je gps op de locatie te komen. Hier vind je de coördinaten voor een volgende locatie. Na 7 verschillende punten kom je terug aan je vertrekpunt en wanneer alles probleemloos is verlopen heb je ongeveer 6 km in de kuiten.

Deze wandeling brengt je door het prachtige domein Roosendael, vlak bij de Nete. Zo’n 800 jaar geleden werd hier een cisterciënzerabdij opgericht en na de Franse revolutie kwam ook dit religieus domein in private handen en werd het omgevormd tot buitenverblijf met een Engelse landschapstuin.

Zoals de plaatsaanduiding 'broek' laat vermoeden, gaat het hier om een drassig gebied. Al in de dertiende eeuw werd het ingedijkt. Eeuwenlang deed het vooral dienst als agrarisch poldergebied, tot in de twintigste eeuw de weiden, akkers en moerassige zones massaal beplant werden met populieren. Het gebied wordt doorsneden door de E19. De aanleg van deze autostrade heeft de flora en fauna van deze biotoop ingrijpend veranderd. Hiervoor werden ook twee vijvers gegraven als zandwinningsputten. Deze vijvers staan bekend als de Grote Vijver en de Kleine Vijver. De tocht brengt je langs de Kleine Vijver oftewel Spildoornvijver. 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 10 juni 2023 - 13:30 tem 17:00
Praktische info

Individueel starten met de wandeling kan je tussen 13.30 uur en 15.00 uur

Wil je liever op stap met een ervaren gps-gebruiker, dan kan dat om 15.00 uur

Startlocatie :

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Domein Roosendael
Rozendaal
2860 Sint-Katelijne-Waver

Deelname-informatie

Deelnemers
1 - 99
Deelnameprijs leden
€3.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 5.00
Deelnameinformatie
  • Voor de twijfelaars wordt er voor vertrek nog een woordje uitleg gegeven. Vanaf dan sta je er alleen voor. Maar ben je toch nog niet zeker dan kan je met een ervaren gps-gebruiker op stap om 15.00 uur
  • Op je gps maak je gebruik van “Peil en Ga” welke je in het hoofdmenu van je gps kan terugvinden. Of je kan ook gebruik maken van “Waypointprojectie” welke je kan vinden in het submenu van “Waypointbeheer”.
  • Een outdoor-gps met kompas en een recente topo-kaart van de omgeving is vereist. Een basiskennis van waypointbeheer is sterk aanbevolen.  

Contactpersoon

Contactpersoon
Jan Kersemans
PasarSKW@gmail.com
0473 636 023
Georganiseerd door
In samenwerking met

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!