Mooie Herfstwandeling in de Antwerpse Zuidrand.

Wij plannen een rustige en mooie wandeling in Edegem. Wij maken daar kennis met het Terlindenpad, één van de 8 wandelingen die genomineerd werden voor de "wandeling van het jaar" van Toerisme Provincie Antwerpen. Het verrassend groene wandelgebied Zuidrand telt vele kilometers recreatieve en boeiende route's langs enkele trekpleisters van deze streek. Kasteeldomeinen en forten zijn de stille getuigen van een rijk verleden.

De wandeling start aan het gemeentehuis van Edegem en via het "Park Centrum" bereiken we een bosgebied dat we deels doorkruisen over een vlonderpad. Zodra we dit avontuurlijke intermezzo achter ons hebben gelaten zijn we toe aan een drank- en rustpauze. We vervolgen onze tocht richting Fort 5 dat in 1854-1859 werd gebouwd dooor Brialmont en deel uitmaakte van de verdedigingsgordel van Antwerpen. Een uitgestrekt recreatiegebied leidt ons naar het kasteeldomein "Hof Ter Linden", een absolute blikvanger. Een lange lindendreef brengt ons terug naar het vertrekpunt.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 10 oktober 2021 - 13:15
Praktische info

Er moet vooraf worden ingeschreven bij de verantwoordelijke tegen 8 oktober. We maken de verplaatsing met eigen vervoer - vertrek om 13h15 op de parking aan de G. Van der Lindenlaan. De wandeling vertrekt om 14h00 aan het gemeentehuis van Edegem of in de omgeving. Afstand 8,2 km.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Parking G. Van der Lindenlaan
G. Van der Lindenlaan 28
2570 Duffel

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 25
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Eddy Brouwers
eddybrouwers1@skynet.be
0497 845643
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!