Munsterboswandeling te Munsterbilzen.

Het Munsterbos is een natuurgebied dat gelegen is tussen het Albertkanaal en de plaats Munsterbilzen. Het gebied is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000 gebied, Overgang Kempen-Haspengouw. Vanaf 2020 is het onderdeel van Nationaal Park Hoge Kempen. Het bos behoorde bij de Abdij van Munsterbilzen, waar het naar vernoemd is. In het bos zijn twee kapelletjes, beide gebouwd vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog: de Sint-Amorkapel en de Kapel Geheim Leger uit 1947. Het bos ligt op de grens van het Kempens Plateau en Vochtig Haspengouw en er komen een aantal beken samen. De Zutendaalbeek en de Bezoensbeek vanaf het Kempens Plateau, die vanuit de noordelijke richting komen. Vanuit de oosterlijke richting, eveneens vanaf het plateau, komt de Molenbeek. Deze beken zijn betrekkelijk voedselarm. Meer voedselrijke beken , die vanuit het zuiden komen, zijn de Wilderbeek en de Elsterbeek. Deze vijf beken verlaten het bos in westerlijke richting als Munsterbeek, welke na een aantal kilometers in de Demer uitmondt. Het hele gebied heeft een oppervlakte van 450 ha en het bestaat uit bossen, visvijvers, moerassen en graslanden. In 2000 verwierf Natuurpunt hier 90 ha, en dit eigendom werd geleidelijk uitgebreid tot meer dan 150 ha. Ook zijn er een reeks van negen visvijvers in een vorm van zogenaamde terrasvijvers, die begin 17e eeuw werden aangelegd, en zijn er bloemrijke graslanden ontstaan. Deze streek bevat ook leem en dan ook de kenmerkende plantengroei.  

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 19 september 2021 - 14:00
Praktische info

Wij houden ons aan de corona regelingen die ons op dat moment op gelegt worden. Mondmaskers, afstand bewaren en handen reiniging zijn noodzakelijk.

Honden aan de lijn.

Aangepast schoeisel is een aanrader. 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Parking Delhaize (aan vijvers) Waterstraat 3740 Munsterbilzen
Waterstraat 3740 Munsterbilzen
3740 Munsterbilzen (Bilzen)

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 25
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.50
Deelnameinformatie

Inschrijven terplaatsen is verplicht.

Breng gepast deelname bedrag mee.

 Halverwege zal er de mogelijkheid zijn om zelf meegebrachte drank of koek te nuttigen.

Contactpersoon

Contactpersoon
Hermans Jos
h.jos124@gmail.com
0471/629630
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!