Natuurwandeling in de Bospolder te Hoboken

We verkennen samen met onze vrienden van Merksem de Hobokense polder met aandacht voor de geschiedenis van dit natuurgebied.

Dit laatste stuk natuur aan de zuidkant van het stadscentrum van Antwerpen zit geprangd tussen de Schelde, de dicht bevolkte woonkernen van Hoboken en Antwerpen en de industrie van Petroleum-Zuid en de voormalige Boelwerf.

De Hobokense Polder wordt beheerd door Natuurpunt Hobokense Polder vzw, de vroegere Werkgroep Hobokense Polder vzw, volgens een beheerovereenkomst met de Stad Antwerpen en gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

De Hobokense Polder heeft zijn naam te danken aan het vroegere poldergebied dat zich hier langs de oever van de Schelde uitstrekte: laaggelegen land dat geregeld overstroomd raakte en door bescheiden boeren in cultuur werd gebracht. Sinds de ophogingen, die vanaf de jaren zestig werden uitgevoerd, is dat gebied definitief verdwenen. Een nieuw landschap is ontstaan, een landschap dat door snelle evolutie van flora en fauna ook nu nog voortdurend verandert.

We bieden  twee parcoursen aan, een van 4 à 5 kilometer en een tweede van 8 à 9 kilometer. Kom zeker dit uniek stuk natuur dat zeer dicht bij Antwerpen ligt verkennen, het is meer dan de moeite waard. Het wordt ongetwijfeld geen saaie boel want we zullen de wandelingen met leuke commentaren en anekdotes begeleiden.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 4 september 2022 - 13:45
Praktische info

We komen samen op de parking van taveerne De Schorren, Graspolderlaan 32 2660 Hoboken.

We delen ons in in twee groepen, één voor een korte wandeling van 1u30 met regelmatig een korte halte (de traagste deelnemer bepaalt het tempo), een tweede groep zal een langer traject van een 2u30 afleggen.

Terugkeer uiterlijk 17 u, als de coronamaatregelen het toelaten drinken we daarna nog samen een glas in de Schorren.

We stappen over brede wegen en paadjes, als het pas heeft geregend, kunnen er af en toe ondiepe plassen staan, een wandelschoen is dan aangewezen.

We spitsen onze toelichting onderweg  toe op het historisch ontstaan van het landschap en het genieten van de natuur

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
parking taveerne De Schorren
Graspolderlaan 32
2660 Hoboken (Antwerpen)

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 40
Deelnameprijs leden
€2.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.50

Contactpersoon

Contactpersoon
John Vander Linden
John.vander.Linden@skynet.be
0473 78 90 83
Georganiseerd door
In samenwerking met
Natuurpunt

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!