Natuurwandeling in Zevenbergenbos te Ranst

Beste Quephotosar sympathisant. Zondag 7 april gaan we een kijkje nemen op de opennatuurdag van de natuurpuntwerkgroep Zevenbergenbos. Deze gaat door aan de Drogenhofschuur aan de Schawijkstraat in Ranst. Voor deze gelegenheid wordt het beschermde natuurreservaat dat onderdeel uitmaakt van het grotere bosgebied éénmalig opengesteld voor publiek. Een ideale gelegenheid om eens een kijkje en een kiekje te komen nemen. Het is meteen ook de bloeiperiode van de bosanemoon en met een beetje geluk worden we vergast op een prachtig wit bodemtapijt. Het bos telt daarnaast een zeer gevarieerd pallet aan voorjaarsbloeiers waar de gidsen u ongetwijfeld veel meer kunnen over vertellen. Het parcours is overigens ook bewegwijzerd en deze dag vrij toegankelijk zodat je zeker op eigen tempo de nodige tijd aan de fotografie kan besteden.

Voor wie de kids zou meebrengen, voor hen is er een gevarieerd programma beschikbaar met o.a. vertellingen van dierenfabels en sprookjes in het boshuisje, spelletjes i.v.m. vogels en lucht, en ze kunnen ook zelf een nestkastje in elkaar timmeren als ze dat willen.

Na de wandeling is er nog mogelijkheid tot een hapje en een drankje aan democratische prijzen.

Geïnteresseerd?

Afspraak zondag 7 april om 10.45 uur aan de Drogenhofschuur, Schawijkstraat 105, 2520 te Ranst.

Vertrek van de wandeling stipt om 11 uur!

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 7 april 2019 - 10:45
Praktische info

Een prachtige wandeling in het bos van Zevenbergen. Deskundige informatie door mensen van natuurpunt. De fotoliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het fotograferen van bijzondere planten die dan in bloei staan.

Plaats van de afspraak is de Drogenhofschuur aan de schawijkstraat 105 te Ranst, stipt om 10:45 uur. Gegidste wandeling start om 11 uur.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Drogenhofschuur
Schawijkstraat 105
2520 Ranst

Deelname-informatie

Deelnemers
6 - 25
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Jan Vanhaute
quephotosar@gmail.com
032884486
Georganiseerd door
In samenwerking met
Natuurpunt

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!