Nieuwkerken-Waas anders.

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Wij wandelen in en rond Nieuwkerken-Waas.

Bezienswaardigheden : Het Schaliënhuis is een sterk gerestaureerde herenhoeve met poortgebouw. Het huis staat met de zijgevels naar de straat gekeerd. Kenmerkend zijn de trapgevels waarop het bouwjaar wordt vermeld.  (1623)

Het Klompenmonument door kunstenaar Herman Van Snick ontworpen ter gelegenheid van 700 jaar Nieuwkerken-Waas in 1994. Ieder jaar word er een klomp bijgezet. Het monument herdenkt de klompenindustrie in de streek van de vorige eeuw met wel meer dan 200 actieve bedrijfjes in klompen maken.

Verder gaat de wandeling langs oude kerkwegels en bolle akkers die omgeven zijn met populieren en oude rootputten om vlas te roten. Roten is het blootstellen van vlas-, hennep- of jutestengels aan water, opdat de vezels vrijkomen die gebruikt worden in de textielindustrie.

 

  • Wandelen
  • In de natuur
  • Actief
Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas)

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

aan de Kerk Niewkerken-Waas
Ten Bos
9100 Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas)
België

beginuur
13h30
aantal deelnemers
5-50
leden: €1.00 niet-leden: €1.50

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer