Noorderwindwandeling te Denderwindeke

Denderwindeke is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen  en een  deelgemeente van Ninove. Het dorp heeft een oppervlakte van 15,23 km² en ligt in de Denderstreek. In het streekdialect wordt Denderwindeke Winnik genoemd en de bewoners Winnikenaren. De toevoeging 'Dender' kwam nadien, om het onderscheid te maken met het eveneens Oost-Vlaamse Scheldewindeke. Het was tot 1 januari 1977 een zelfstandige gemeente waarna het opging in de fusiegemeente Ninove.

Het is een zeer oud landbouwdorp, bewijs daarvan is de vondst van een “silex”, een bewerkte steen, wat verwijst naar een zeer vroege vorm van bewoning.  Romeinse munten aldaar gevonden en de ontdekking, op het einde van de 19de eeuw, van de overblijfselen van een Romeinse villa, laten vermoeden dat het dorp zijn groei te danken heeft aan een Romeinse heerbaan.  Daarnaast werden overblijfselen gevonden van een Frankische begraafplaats.

 

Je ontdekt hier prachtige open landschappen die speciaal gemaakt zijn om te wandelen.  Een deel van Denderwindeke is niet voor niets officieel stiltegebied. 
De gerestaureerde Molen ter Zeven Wegen, een stenen korenwindmolen, is de blikvanger aan de Heirebaan.  Ook daar vind je de Wegom met zijn vele kapelletjes. De Wegom, een processie langs veldkapelletjes gehouden op de derde zondag van september om de choleraplaag die de gemeente Denderwindeke teisterde in de negentiende eeuw, te herdenken.

 

De wandeling vertrekt om 14 uur aan de Stedelijke Basisschool – “Windekind”, Edingsesteenweg 344,  9400 Denderwindeke voor een tocht van ongeveer 10.5 km en een verkorte van 6.5 km.

Vergeet vooral je picknick niet en voorzie je van laarzen of watervrij schoeisel.
Voor inlichtingen omtrent deze wandeling  kan je contact opnemen met Marleen Govaert  - (0497/731594  en Johan Backaert  - (0496/628377
-johan.backaert@telenet.be  of  op www.pasar.be/herzele

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 24 februari 2019 - 14:00
Praktische info

De wandeling vertrekt om 14 uur aan de Stedelijke Basisschool – “Windekind”, Edingsesteenweg 344,  9400 Denderwindeke voor een tocht van ongeveer 10.5 km en een verkorte van 6.5 km.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Stedelijke Basisschool Windekind
Edingsesteenweg 344
9400 Denderwindeke

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Govaert Marleen
marleen.govaert1@telenet.be
+32497731594
Georganiseerd door
In samenwerking met

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!