Ochtendwandeling door de Hagelandse Vallei

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Wie denkt dat een ochtendwandeling enkel in de zomer kan, is er flink naast.  Niets dat je lichaam en geest immers meer deugd doet dan een frisse wandeling in de ochtend.

We vertrekken aan de kerk van Holsbeek en wandelen door de Hagelandse vallei.

Deze is bekend als de rijkste en ecologisch sterkst gevarieerde vallei van de hele regio, met het Dunbergbroek en het Kloosterbroek als kerngebieden. Uit de voet van de omringende Hagelandse heuvels stroomt zeer zuiver kwelwater, ( kwelwater = water dat via de ondergrond stroomt en in een ander gebied naar buiten treedt) waardoor grote delen van de Winge- en Mottevallei nog steeds zeer nat zijn. Vooral in het voorjaar is dit gebied prachtig met uitgestrekte tapijten van bosanemonen.

Het gebied bestaat uit twee deelgebieden: het Kloosterbos grenzend aan de E314 en het Dunbergbroek ten zuiden er van. Het Dunbergbroek wordt aan weerszijden begrensd door een massief van heuvels: in het noorden de Beninksberg en Wijngaardberg, in het zuiden een uitloper van het Kesselbergmassief (Chartreuzenberg en Speelberg). Het is een plantenparadijs met in het late voorjaar bloemrijke hooilanden en in de vroege lente voorjaarsflora in de bossen.

  • Wandelen
  • Natuur
  • Avontuur
Holsbeek

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Sint Mauruskerk
Gebroeders van Tiltstraat 1
3220 Holsbeek
België

beginuur
08h00
aantal deelnemers
3-100
nuttige informatie voor deelnemers

Deelname is voor iedereen gratis, dus ook voor niet-leden welke eveneens van harte welkom zijn, maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer