Ochtendwandeling langs de Kruiskensberg

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Wie denkt dat een ochtendwandeling enkel in de zomer kan, is er flink naast.  Niets dat je lichaam en geest immers meer deugd doet dan een frisse wandeling in de ochtend. Deze wandeling in hartje Kempen voert je doorheen de landelijke vallei van de Grote Nete. De Kruiskensberg is een bedevaartplaats in de Antwerpse gemeente Nijlen.

Volgens een legende genas hier in de 13de eeuw een herder nadat hij van een bron dronk. Om dit te gedenken werd een kapel en een kruisweg gebouwd. Op het domein achter de kapel vind je een ven omringd door uitgestrekte heide en droge zandruggen.

De bekendste plaats hier is ongetwijfeld : ’t Schipke aan de Nete. Rond 1900 combineerde ’t Schipke de functie van herberg, boerderij en veer. De film Pallieter werd er opgenomen en heel wat kunstenaars vonden er inspiratie. Nu is het een brasserie.

  • Wandelen
  • Kies de waterkant
  • In de natuur
  • Actief
Nijlen

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Café 't Kruiske
Kruiskensbaan, 3
2560 Nijlen
België

beginuur
08h00
aantal deelnemers
3-999
nuttige informatie voor deelnemers

Deelname is voor iedereen gratis, ook voor niet-leden. Maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer