Ochtendwandeling met Ontbijt

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Wie denkt dat een ochtendwandeling enkel in de zomer kan, is er flink naast. Niets dat je lichaam en geest immers meer deugd doet dan een frisse wandeling in de ochtend. We vertrekken op de parking van visclub “Het Zoontje” en wandelen naar en door de natuurgebieden Viersels Gebroekt , Steenbeemden en de Kesselse heide.

Langs de Kleine Nete liggen een heel aantal natuurparels, waaronder de Steenbeemden en het Viersels Gebroekt. De vroegere vloeibeemden herbergen zeldzame dieren en planten zoals rivierdonderpad, beekprik, blauwborst, nachtegaal, bever, zomerklokje, moeraskartelblad. Het systeem van vloeibeemden is een oude landbouwtechniek, waarbij hooilanden langs rivieren regelmatig bevloeid worden met vruchtbaar makend rivierwater. De bevloeiing zorgde voor een hogere hooiopbrengst. Op de Kesselse Heide zie je afwisselend struikheide vlakte, naald- en loofbossen, zandvlaktes en vennen. Hierdoor ontstaat een schitterend kleurenpallet dat elk seizoen anders is. Na de wandeling genieten we van een stevig ontbijt : Fruitsap – koffie of thee – spek met eieren – beleg - brood ,pistolets en kleine koffiekoeken – yoghurt

  • Wandelen
  • Natuur
  • Avontuur

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie
beginuur
08h00
aantal deelnemers
5-40
leden: €16.00 niet-leden: €16.00
nuttige informatie voor deelnemers

Het aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen !

Iedereen, zowel leden als niet leden, vrienden en sympathisanten zijn welkom. Maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer