Ochtendwandeling met Ontbijt

Wie denkt dat een ochtendwandeling enkel in de zomer kan, is er flink naast. Niets dat je lichaam en geest immers meer deugd doet dan een frisse wandeling in de ochtend. We vertrekken op de parking van visclub “Het Zoontje” en wandelen naar en door de natuurgebieden Viersels Gebroekt , Steenbeemden en de Kesselse heide.

Langs de Kleine Nete liggen een heel aantal natuurparels, waaronder de Steenbeemden en het Viersels Gebroekt. De vroegere vloeibeemden herbergen zeldzame dieren en planten zoals rivierdonderpad, beekprik, blauwborst, nachtegaal, bever, zomerklokje, moeraskartelblad. Het systeem van vloeibeemden is een oude landbouwtechniek, waarbij hooilanden langs rivieren regelmatig bevloeid worden met vruchtbaar makend rivierwater. De bevloeiing zorgde voor een hogere hooiopbrengst. Op de Kesselse Heide zie je afwisselend struikheide vlakte, naald- en loofbossen, zandvlaktes en vennen. Hierdoor ontstaat een schitterend kleurenpallet dat elk seizoen anders is. Na de wandeling genieten we van een stevig ontbijt : Fruitsap – koffie of thee – spek met eieren – beleg - brood ,pistolets en kleine koffiekoeken – yoghurt

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 17 maart 2019 - 08:00
Praktische info
  • GPS-coördinaten Vertreklocatie : N 51°10’23” - E 004°38’04”
  • Lengte wandeling : ongeveer 10 km
  • Inschrijven is verplicht voor zaterdag 9 maart via mail naar PasarSKW@gmail.com.
  • Opgelet : je bent pas ingeschreven na betaling op rekeningnummer BE32 7885 3279 7902 van Pasar SKW met vermelding van ontbijtwandeling en het aantal deelnemers
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Visclub Het Zoontje
Kleine Netendijk 2
2560 Nijlen

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 40
Deelnameprijs leden
€16.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 16.00
Deelnameinformatie

Het aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen !

Iedereen, zowel leden als niet leden, vrienden en sympathisanten zijn welkom. Maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

Contactpersoon

Contactpersoon
Rudy Liekens & Simonne Geens
Rudy.Liekens@gmail.com
0476 342 825
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!